News

Komentari 401

Don Delaš opet držao misu na Sirobuji, policija pred crkvom

Don Delaš opet držao misu na Sirobuji, policija pred crkvom

Ispred ulaza u crkvu gdje su na Uskrs fizički napadnute novinarke Dalmatinskog portala i N1 televizije, stali su policajci. Okupili su se i župljani, misa se održala, ali bez vjernika u crkvi

Malo prije 10 sati u nedjelju s crkve na splitskoj Sirobuji oglasila su se zvona za misu koja je, kako stoji na web stranicama župe i kako je najavio don Josip Delaš, počela točno u 10 sati.

Ispred ulaza u crkvu, gdje su na Uskrs napadnute novinarke Dalmatinskog portala i N1 televizije, stajali su policajci i komunalni redari. Okupili su se i župljani, misa se održala, ali bez vjernika u crkvi.

Podsjećamo, don Josip Delaš, dugogodišnji svećenik u župi sv. Leopolda Bogdana Mandića na splitskoj Sirobuji, na Cvjetnicu je izvrijeđao policajce i zazivao Božju kaznu nad njima jer su ga došli upozoriti da održavanjem mise s narodom krši jasne propise.

POGLEDAJTE VIDEO:

Organizirao je misu s vjernicima i na Uskrs, a jedan od nazočnih fizički je napao novinarku koja je pokušala snimiti zabranjeno okupljanje i oteo joj mobitel. Kad je pokušala doći do mobitela, crkvenim vratima su joj prignječili ruku. 

Nedugo nakon toga napadnuta je i novinarka N1 televizije kojoj je muškarac u autu pred crkvom pokušao oteti kameru.

Don Delaš je zatim izašao iz crkve i počeo urlati na okupljene dovikujući im da "prestanu srati" i da ih "đava nosi".

Nama je u intervjuu rekao kako biskupi ne stoje iza naroda i da je papa proizvod masona. Nije vidio ništa sporno u incidentu u kojem su napadnute novinarke pred njegovom crkvom. 

POGLEDAJTE VIDEO: