Obavijesti

News

Komentari 39

'Pale' smjene u ARZ-u i HŽ-u: ''Nisu ispunili svoje zadaće''

'Pale' smjene u ARZ-u i HŽ-u: ''Nisu ispunili svoje zadaće''
1

Riječ je o predsjednicima Uprave AC Rijeka- Zagreb Željku Denoni i HŽ Carga Ivanu Leškovića. Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić tvrdi kako nisu ispunili zadaće

VIDEO

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade u četvrtak ministar prometa  Siniša Hajdaš Dončić predložio je smjenu Uprava ARZ-a i HŽ Carga

Riječ je o predsjednicima Uprave ARZ-a Željku Denoni i HŽ Carga Ivanu Leškoviću. Vlada će smijeniti još dva člana Uprave, a smjene dolaze nakon što tvrtke nisu ispunile zadane ciljeve i zadaće, kaže ministar. 

U Vladinom priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade stoji kako se predlaže imenovanje Josipa Šale novim predsjednikom Uprave ARZ-a te imenovanje Danijela Krakića na mjesto predsjednika Uprave HŽ Carga. 

Na prijedlog Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, Nadzornom odboru društva Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. predlaže se opoziv Željka Denone, dosadašnjeg predsjednika Uprave te imenovanje Josipa Šale novim predsjednikom. Također na prijedlog Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, Skupštini društva HŽ Cargo d.o.o. predlaže se opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave Ivana Leškovića i članova Vlade Hanžeka i Zlatka Martića te imenovanje novog predsjednika Danijela Krakića. Ujedno, radi odlaska na tu dužnost, Skupštini društva predlaže se i opoziv Danijela Krakića kao člana Nadzornog odbora, na prijedlog navedenog Povjerenstva, a na inicijativu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture - stoji u Vladinom priopćenju. 

Hajdaš Dončić: Denona je smijenjen zbog nepoštivanja rokova

Ministar Siniša Hajdaš Dončić komentirao je smjene u HŽ Cargu i AC Rijeka-Zagreb. Rekao je kako je direktor Denona smijenjen zbog nepoštivanja rokova. Što se HŽ Carga tiče i smjene Leskovića, smijenjen je jer u Ministarstvu nisu bili zadovoljni brzinom restrukturiranja.

- Odlazak Carga u stečaj je bila jedina izgledna situacija, a mi to želimo spriječiti - rekao je Hajdaš Dončić koji vjeruje da će nova uprava spasiti tvrtku.

>>> Čelnik ARZ-a: Ministar me još nije obavijestio o mojoj smjeni

>>> HŽ Cargo je bez lokomotiva. Zašto? Nemaju ni za kotače...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Poznati rezultati DNK analize auta kojim su ubojice udarili i vozili malenu Danku Ilić u Srbiji
BIOLOŠKI TRAGOVI NA PREDMETIMA

Poznati rezultati DNK analize auta kojim su ubojice udarili i vozili malenu Danku Ilić u Srbiji

Izuzeti su alat iz kuće osumnjičenih, odjeća i obuća, analizirano je i više od 500 tragova s vanjske i unutrašnje strane službenog automobila Vodovoda koji su osumnjičeni vozili, ali još uvijek bez pomaka
Ivan Penava: 'Postigli smo dogovor, vodit ćemo tri ključna resora. Ostajem gradonačelnik'
NOVOSTI OSTAJU BEZ NOVCA

Ivan Penava: 'Postigli smo dogovor, vodit ćemo tri ključna resora. Ostajem gradonačelnik'

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, dao je izjavu za medije u prostorijama Domovinskog pokreta, na temu ishoda pregovora oko sastavljanja nove Vlade RH i formiranja parlamentarne većine