Obavijesti

News

Komentari 17

Donijeli 10 odluka: Bandić u Kninu održao sjednicu 'vlade'

Donijeli 10 odluka: Bandić u Kninu održao sjednicu 'vlade'
6

Nakon njegovog izlaganja ministri "nove Vlade" predstavili su glavne smjernice rada po ministarstvima, a "Vlada" je nakon toga prihvatila prvih deset odluka...

VIDEO

U Kninu je u četvrtak predstavljena prva sjednica buduće Vlade kojom je predsjedao "premijer" Milan Bandić.

- U ovoj se prostoriji pisala povijest. Ovdje su predsjednik Tuđman i generali planirali završne operacije za oslobađanje Hrvatske. Da nije bilo politike pomirbe prvog predsjednika, mi nikada ne bi imali slobodnu domovinu. Danas, da bi pobijedili u domovinskom miru, moramo ponovno osloboditi Hrvatsku. I to osloboditi od neznanja, nekompetencije, podobnosti, poslušnosti, podjela, lažnih obećanja, ispraznih rješenja i bipolarne političke scene koja je nanijela puno zla ovom narodu. Tuđman je na kraju rata rekao: Obnovit ćemo Hrvatsku, ali će nam trebati vremena da zacijelimo duševne rane. Nažalost, nije bio u pravu jer u materijalnom smislu, nismo napravili gotovo ništa - naglasio je Bandić.

Nakon njegovog izlaganja ministri "nove Vlade" predstavili su glavne smjernice rada po ministarstvima, a "Vlada" je nakon toga prihvatila prvih deset odluka.

Prihvaćena je Odluka o Ustroju Vlade Republike Hrvatske i sjedištima ministarstava. Ovom odlukom sjedište Ministarstva branitelja bit će u Vukovaru, Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova sa sjedištem u Puli, Ministarstvo poduzetništva i obrta sa sjedištem u Čakovcu, Ministarstvo obrane sa sjedištem u Kninu, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture sa sjedištem u Splitu, Ministarstvo poljoprivrede sa sjedištem u Osijeku, Ministarstvo turizma sa sjedištem u Dubrovniku te Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i zaštite okoliša sa sjedištem u Rijeci.

Jednoglasno je prihvaćen Prijedlog izmjene Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, a kao treća točka Dnevnog reda donesena je uredba o naknadi troškova za kupovinu udžbenika za osnovnu i srednju školu za 2016./2017. godinu.

Prihvaćena je i uredba o statusu majke odgojiteljice kojom se omogućava majkama s troje i više djece dobivanje naknade za svoj rad te je prihvaćena Strategija gospodarskog razvoja RH. Prihvaćena je i uredba o obnovi gradova Vukovara i Knina.

Kao što je najavljeno i prije same sjednice, donesena je i uredba o subvencioniranju dopunskog zdravstvenog osiguranja umirovljenicima i dodatcima na najniže mirovine, kao i uredba o pomoći građanima s blokiranim računima.

Prihvaćena je Uredba o pomoći građanima s blokiranim računima te je prihvaćen i prijedlog mjera za očuvanje zdravlja i zaštitu okoliša stanovnika Slavonskog Broda i okolice.

Donesena je i odluka o reformi državne uprave kojom se uklanjaju administrativne zapreke i birokratski pristup u radu državne uprave. 

Ostavite poruku budućoj vladi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.