Obavijesti

News

Komentari 322

Premijer potvrdio: Ministar branitelja je Tomo Medved!

Premijer potvrdio: Ministar branitelja je  Tomo Medved!
1

Osnovno je poslati poruku hrvatskim braniteljima poslati poruku poštovanja i poruka da njihova žrtva i doprinos u Domovinskom ratu nisu zaboravljeni, rekao je Medved

VIDEO

Imamo ministra branitelja. To je general Tomo Medved. Danas smo se sjeli, upoznali i velika mi je čast da imamo branitelja ovakvog kalibra. Gospodin Medved će od mene imati 100-postotnu podršku. Čestitam vam i dobrodošli - rekao je premijer Tihomir Orešković na konferenciji za novinare u Banskim dvorima.

Pokretanje videa...

00:27

- Izabrali smo najkvalitetniju osobu, ja bih rekao. On će moći prepoznati probleme koje ćemo zajednički riješavati - rekao je premijer.

- Zahvaljujem se svima. Ja sam cijeli svoj život posvetio domovini. Moj ratni put imali ste prilike vidjeti, dostupan vam je u mom životopisu. Sve iskustvo koje sam stekao usmjerit ću u rad hrvatskih branitelja kako bi otvorili novo poglavlje u radu hrvatskih branitelja. Nužno je postavljanje snažnog tima na način da može odgovoriti svim izazovima. Osnovno je poslati poruku hrvatskim braniteljima poštovanja i poruku da njihova žrtva i doprinos u Domovinskom ratu nisu zaboravljeni, te da će imati u Ministarstvu sugovornika i da će kroz organizaciju rada moći sudjelovati u kreiranju i vođenju politike Ministarstva branitelja - rekao je Medved.

Pokretanje videa...

00:25

Napomenuo je kako je resor zahtjevan te da upravljanje njime nije moguće bez premijera i Vlade.

Jedinstveni zakon za branitelje i strategija očuvanja zdravlja

- Zamolio sam predsjednika Vlade za potporu. Poznato vam je da je niz statusnih i drugih prava branitelja disperizirano  i zato će biti prijedlog biti jedan jedinstveni zakon za sve branitelje. Također, tu je i očuvanje zdravlja branitelja. Stoga ćemo predložiti donošenje nacionalne strategije za očuvanje zdravlja hrvatskih branitelja. To su samo neka od pitanja koja su važna za branitelsku populaciju. Tu je i pitanje nestalih branitelja i pronalaženje njihovih tijela. Dobrom organizacijom spremnih osoba, za koje sam uvjeren da ćemo ih brzo okupiti, bit ćemo u stanju odgovoriti na sve izazove -  rekao je Medved.

Pokretanje videa...

00:20

O proračunu: Treba napraviti analizu svih stavki

- Vidio sam prijedlog proračuna i uočio sam neka smanjenja u odnosu na planirana sredstva, ali dozvolite mi da je ovdje potrebno napraviti jednu kvalitetnu analizu svih stavki u proraqčunu kako bi mogli reagirati i prepoznati je li u nekim stavkama došlo do odstupanja - rekao je Medved.

-------------------------------------------------------------

Premijer Tihomir Orešković sastao se danas poslijepodne u Banskim dvorima s kandidatom za ministra branitelja Tomom Medvedom. Nakon sastanka nisu htjeli davati izjave, već je samo priopćeno kako će premijer u 16 sati održati konferenciju za medije na kojoj će predstaviti budućeg ministra branitelja.

Medved je novinarima rekao da će i on biti na toj konferenciji za medije.

Pokretanje videa...

00:23

Sve to upućivalo je na to da će Medved, umirovljeni general HV-a, pripadnik Tigrova, predsjednik Udruge ratnih veterana i član HDZ-a, zaista biti imenovan novim ministrom branitelja.

Tome je u prilog išla i činjenica da je Miodrag Demo, predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane, potvrdio je u srijedu da je od premijera dobio jamstva da će danas biti poznato ime novog ministra branitelja te da će to vjerojatno biti Tomo Medved. Jamstva je, kaže, dobio sinoć, na užem sastanku, na kojem su bili i Miro Bulj (Most) i Željko Dilber (HDZ) i zato je za utorak ponovno sazvao sjednicu Odbora koju je u utorak odgodio držeći neprihvatljvim da se raspravlja o proračunu Ministarstva branitelja bez da se zna ime ministra. 

Podsjetimo, Medved je u ponedjeljak navečer priznao da je razgovarao s vrhom HDZ-a, te da mu je ponuđena ta dužnost. 

- Cijeli svoj život posvetio sam domovini i spreman sam. Stavljam se na raspolaganje hrvatskim braniteljima ukoliko bi dobio tu priliku i tu čast jer čast mi je biti ministar najponosnije populacije -  izjavio je Medved u ponedjeljak navečer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 322
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je