Obavijesti

News

Komentari 19

Donosimo popis hit knjiga koje se ne mogu ispustiti iz ruke

Donosimo popis hit knjiga koje se ne mogu ispustiti iz ruke
5

Veliki ljetni hit ‘Mjesec boje krvi’ pokazat će vam mračnu prirodu vladara Zagreba, a ‘Seks skandal’ otkrit će vam sjaj i bijedu domaće estrade

VIDEO

Kad je Tina zakoračila u novu školu, očekivala je sve samo ne da se nađe u svijeta “neživih” koji konstantno moraju utaživati glad krvlju živih. Da! Vampiri, krvopije, grofovi Orlok i Drakula, mrtvaci koji ustaje noću iz groba i sišu ljudima krv, a također posjeduju nadnaravne moći. To su tipične predodžba kad se spomenu ta mitska bića koja nadahnjuju maštu pisaca i praznovjernih baba već stotinama godina. Treba ih bataliti! Kako biste bolje razumjeli vampirski triler “Mjeseca boje krvi”, valja napomenutu da Tinin dolazak u elitnu gornjogradsku gimnaziju predstavlja kraj djetinjstva, a vampiri su više pijavice koje isisavaju energiju i emocije te nemilosrdni manipulatori, a ne saugeri tekućeg tkiva koje ispunjava žile. Iako ćete u “Mjesecu” pronaći ljepuškastog osušenog romantika ala Robert Pattinson koji u ime vječne ljubavi očnjacima miluje vrat svoje dragane, kudikamo je zanimljivije to što su autori ta sablasna stvorenja prikazali kao vlastodršce koji nam već godinama sjede na grbači. Ukratko, “Mjesec” će vas odvesti u jednu luđačku pustolovinu i misteriozni svijet koji se proteže iz vrha hrvatskog društva do zaboravljenih zagrebačkih katakombi.

Roman je je ljetni hit i nećete fulati ako provjerite kako je Tina prošla inicijaciju u svijet odraslih. Nagrađivana književnica Milana Vuković Runjić držala se malo više realnosti kad je opisivala sumornu svakodnevicu naše zbilje. Roman “Adrijanina nit” prati ženu od formata. Mlada, lijepa, inteligentna, obrazovana te maltene hipster sponzoruša strefila je u sridu. Bogato se udala. Život joj je kao u meksičkoj, pardon, turskoj sapunjari i banja se u medu i mlijeku. No kad računi stignu na naplatu, otkrit će da nije ništa bolja ni vrednija od seljančica tek pristiglih s kamenjara koje u narodnjačkim klubovima ganjaju glavate brzopotezne fudbalere. E tu dolazimo do naše sljedeće knjige. 

"Seks skandal 1 & 2” prati sudbine diva s malog ekrana i modnih pista. Njihovih uspona i padova, orgija s estradnom i političkom elitom, nerijetko za dobre,  a ponekad za nikakve pare. Ispovijesti Izabele D daju zastrašujuć opis djevojaka željnih brzog uspjeha, njihovih makroa i mušterija. Zapamtite da svaka sličnost sa stvarnim likovima nije slučajna. 

Kao što to naslov kaže, “Posljednji Titovi dani” otkrivaju u kakvim je uvjetima, prema nekima, jedini hrvatski državnik, revolucionar, vojskovođa te vladar Jugoslavije proživio posljednje trenutke u zemlji koju je stvorio. Zanimljiva knjiga koja sagledava našu prošlost iz nekog drugog kuta. A kao što je to jedan nadobudan bend rekao: “Ako želiš razumjeti sadašnjost, moraš razumjeti prošlost”, pa ne vidim zašto ne probati razumjeti situaciju koja je prethodila krvavom ratu i dvorskim spletkama koje su ga kovale. Zagrebačke ulice bile su natopljene krvlju 90-ih. Za to nisu bile krive krvopije s početka teksta, nego ćelavi šabani od kojih je strepila zemlja. 


U knjizi “Hrvatska mafija” opisano je kako je hrvatsko-njemački Capo di tutti capi Zlatko Bagarić ustrojio gang u Zagrebu i kako je kralj poker automata Vjeko Sliško preživio četiri atentata dok ga nisu smirili. Knjiga opisuje petnaestogodišnji rat hrvatskog podzemlja, koliko su koštala ubojstva, odakle su dolazili plaćene ubojice te zašto gotovo niti jedan, u više od 20 godina, nije iza rešetaka.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.