Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

"Dopustite da moja kći umre, ona nije dijete, nego ljuštura"

V. Britanija: Nancy Fitzmaurice je bila slijepa, nije mogla hodati niti jesti. Imala je epilepsiju. Trpjela je stravične bolove pa je majka tražila sud da prekine agoniju

Profimedia
Foto: Profimedia
69 komentara

Moja kći više nije moja kći. Ona je sada samo ljuštura. Svjetlo iz njezinih očiju je nestalo i zamijenjeno je strahom i čežnjom da nađe mir. Danas apeliram na vas jer mislim da je ona trpjela dovoljno. Teško mi je ovo reći, ali morala sam, napisala je u izjavi vrhovnom sudu Britanka Charlotte Fitzmaurice Wise. Izjavu je napisala i pročitala još u kolovozu ove godine no britanski mediji tek su sada prenijeli priču o Nancy Fitzmaurice, djevojčici koja je rođena s hidrocefalusom, meningitisom i septikemijom. Djevojčica nije mogla hodati, govoriti, jesti ni piti. Trebala je 24-satnu brigu jer joj je hranu i lijekove trebalo davati na cjevčicu. Zadnje vrijeme stanje joj se dodatno pogoršalo te je djevojčica vrištala u agoniji. Majka više nije mogla gledati kako joj kći pati pa se obratila sudu. Sud je majčin zahtjev odobrio i Nancy je umrla 14 dana kasnije okružena svojom porodicom. 

Presuda je bila presedan

Presuda je bila presedan jer je Nancy disala sama, a ne uz pomoć aparata te nije bolovala od smrtonosne bolesti. Charlotte (36) je imala podršku Nancynog oca Davida Wisea (47) i sada su odlučili svoju priču podijeliti s javnosti jer vjeruju da ima i drugih roditelja koji se suočavaju s istom odlukom. 

Dva dana prije poroda 2002. godine liječnici su rekli Charlotte da će njezina djevojčica vjerojatno biti teško bolesna. Charlotte je naime u trudnoći imala streptokoke grupe B i liječila se antibioticima.

Imala je napadaje svaki dan

- Rekli su mi da se beba može izliječiti u maternici i da antibiotici mogu pomoći. No  Nancy je rođena slijepa, s meningitisom i septikemijom - kaže Charlotte. Kada je bila stara samo deset dana Nancy su liječnici operirali mozak. Nakon mjesec dana roditelji su je odveli kući. Kada je imala šest mjeseci liječnici su joj dijagnosticirali epilepsiju. Imala je napade svaki dan. Stalno je išla u bolnicu. Liječnici su roditeljima rekli da Nancy neće preživjeti 4. rođendan. Nancy je preživjela, ali je ostala na razini šestomjesečnog djeteta. Godine 2012. su joj operirali bubrežne kamence, ali je nakon operacije dobila infekciju. Zbog svojih bolesti Nancy je cijeli život trpjela jake bolove. Primala je morfij i ketamin, ali je postala otporna na njih, piše Mirror. 

"Nikad si neću oprostiti"

- Vrištala je i izvijala se u agoniji 24 sata dnevno. Nisam mogla podnijeti što joj ne mogu pomoći - kaže Charlotte. Nakon što je Nancy cijeli vikend vrištala zbog bolova, Charlotte se odlučila obratiti sudu. Nancy je umrla 21. kolovoza.

- Zadnji dan je bio najteži u mom životu. Nedostaje mi moja lijepa curica, iako znam da sam uradila pravu stvar, nikad sebi neću oprostiti. To ne bi trebala biti odluka majke - rekla je Charlotte.   


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message