Obavijesti

News

Komentari 54

Nobilo o prvoj optužnici protiv Todorića: Iznenadilo me to sve

Nobilo o prvoj optužnici protiv Todorića: Iznenadilo me to sve
5

Ivicu Todorića tereti se da je uz pomoć troje suoptuženika iz svoje bivše tvrtke izvukao 1,25 milijuna eura. Terete ih za plaćanje 1,25 milijuna eura za fiktivne savjetodavne usluge

VIDEO

Bivši šef Agrokora Ivica Todorić i njegov izvršni direktor financija Ante Huljev terete se da su tijekom 2013. godine zlouporabili svoj položaj u koncernu i omogućili plaćanje 1,25 milijuna eura u korist švicarskog trgovačkog društva za savjetodavne usluge, znajući da one nisu, niti će biti obavljene u korist koncerna. Prva je to optužnica protiv Ivice Todorića, ali ona ne obuhvaća osnovni predmet u slučaju 'Agrokor', težak više od milijardu kuna, već se radi o pojedinačnoj optužnici.

Prema optužnici, švicarska tvrtka, u kojoj je odgovorna bila austrijska državljanka Nicole De Rosi, tako se materijalno okoristila, a koncern je oštećen za spomenuti iznos.  De Rossi tužiteljstvo sumnjiči da je Todoriću i Huljevu izdavala fiktivne račune za navodno obavljene savjetodavne usluge, dok se bivšu članicu uprave Agrokora Pirušku Canjugu tereti da je Todorića i De Rossi poticala na taj manevar. Istražitelji su utvrdili i da su stvarni vlasnici švicarskog trgovačkog društva bili Huljev i Canjuga.

Nobilo: Iznenadilo me što kreću s optužnicom

Budući da optužnicu nije primio, odvjetnik Anto Nobilo, koji zastupa Canjugu, o njoj detaljnije nije mogao govoriti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Očekuje da će je dobiti kroz par tjedana. 

- Iznenadilo me da se krenulo u optužnicu i postupak, jer smatram da je u istrazi sve pobijeno - kazao je.

Naveo je da su u istrazi saslušani svjedoci obrane, dok DORH nije izvelo ni jednog svog svjedoka.

- Njihova je stvar koga će optužiti, a vidjet ćemo na sudu što će biti od toga - rekao je.

Prošli tjedan podignuto je 13 optužnica protiv 29 dobavljača Agrokora koji su, kako se sumnja, prikriveno, putem mjenica, pomagali u financiranju Agrokora u trenutku kada je koncern već bio prezadužen.

Ivici Todoriću ovo je prva optužnica. On je od studenog 2017. pod istragom zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna. Istraga je obuhvatila i sinove Ivana i Antu te menadžere koncerna.

Istražni zatvor bio je odobren jedino za bivšeg Gazdu, koji je nakon izručenja Hrvatskoj iz Velike Britanije završio u zagrebačkom Remetincu.

Ivica Todorić je 20. studenoga prošle godine izašao na slobodu uz jamčevinu od 7,5 milijuna kuna. Ima i zabranu napuštanja Zagreba.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag