Obavijesti

News

Komentari 38

Došao i Plenković: HDZ-ovci u Varaždinu slavili 27. rođendan

Došao i Plenković: HDZ-ovci u Varaždinu slavili 27. rođendan
6

Plenković je rekao da je najveći problem negativan prirodni priraštaj te da će, uz rješavanje tog problema, ključne zadaće biti i gospodarski razvoj te povećanje zapošljavanja

VIDEO

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak navečer u Varaždinu na proslavi  27. obljetnice osnutka HDZ-a grada Varaždina i Varaždinske županije da je Vlada vrlo brzo krenula u ozbiljne reforme, a kao najveći problem istaknuo je negativan prirodni priraštaj, dodajući kako će, uz rješavanje tog problema, njezina zadaća biti i gospodarski razvoj te povećanje zapošljavanja.

Plenković je čestitao obljetnicu svim članovima stranke u Varaždinskoj županiji i gradu Varaždinu. Za stranku je rekao da se i u Domovinskom ratu i poslije pokazala kao snažna i ozbiljna stranka koja se sada kvalitetno priprema za lokalne izbore. Nada se da će obilježavanje obljetnice doći kao poticaj kandidatima da ti rezultati budu što bolji.

"HDZ u programu i statutu ima jasno definirane vrijednosti, od demokracije, slobode i poštovanja ljudskih prava do domoljublja, zaštite nacionalnih interesa i rada za kvalitetniji život hrvatskih ljudi. U politički specifičnoj 2016. godini HDZ je pokazao iznimnu vrijednost brze konsolidacije i pronalaženje zajedništva i jedinstva te uvjerljivu pobjedu na parlamentarnim izborima", istaknuo je, dodajući da je nova Vlada  "vrlo brzo krenula u ozbiljne reforme".

Plenković je rekao da je najveći problem negativan prirodni priraštaj te da će, uz rješavanje tog problema, Vladine ključne zadaće biti i gospodarski razvoj te povećanje zapošljavanja.

Za lokalne izbore očekuje kandidate koji će svojim radom i postignućima biti dodana vrijednost HDZ-u.

"Očekujem iskorake u svim županijama na sjeverozapadu Hrvatske. To očekuju i birači", poručio je predsjednik HDZ-a stranačkim kolegama u Varaždinu.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak istaknuo je da u Varaždinskoj županiji HDZ vodi u jednom gradu od njih šest i u devet općina od njih 22 te da su to najnaprednije sredine s najvećim indeksom gospodarskog rasta i najkvalitetnijim gospodarskim zonama, bogatim društvenim, športskim i kulturnim životom. Rekao je da HDZ pokreće mnoge teme važne za razvoj županije, ali u aktualnoj županijskoj vlasti, kaže,  nema sugovornika. Kandidate će za lokalne izbore HDZ objaviti na vrijeme, kada će njihova imena, stručnost i kvaliteta najviše doći do izražaja, najavio je Stričak.

Jedan kandidat je ipak poznat. To je Damir Habijan, predsjednik Gradske organizacije i kandidat HDZ-a za gradonačelnika Varaždina. On je istaknuo da je u proteklim godinama "došlo do degradacije struktura koje vladaju gradom zbog politike podjele, pesimizma i destrukcije, s korijenima u stranačkom zapošljavanju i nepotizmu". Najavio je da tome dolazi kraj u svibnju, a on će ponuditi realna rješenja za probleme Varaždina, pri čemu je kao prioritet istaknuo izobrazbu, razvoj IT i zelene industrije te vraćanje kulturnog identiteta grada.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.