Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Dotrajali su: Hitno će sanirati čak pet vijadukata i most Krk

Sanirat će se vijadukti Bukovo u smjeru Rijeke, Zalesina u smjeru Rijeke, Golubinjak u smjeru Rijeke te Zečeve Drage u oba smjera. Svi ovi objekti nalaze se na tzv. Snježnoj dionici autoceste u Gorskom kotaru

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
8 komentara

Tvrtka Autocesta Rijeka - Zagreb kreće u veliku sanaciju čak pet vijadukata na autocesti Zagreb - Rijeka i mosta Krk. Procijenjena vrijednost radova je oko 100 milijuna kuna, saznaje Jutarnji list čiji izvori ističu da promet nije ugrožen, ali se objekti zbog dotrajalosti moraju sanirati.

Sanirat će se vijadukti Bukovo u smjeru Rijeke, Zalesina u smjeru Rijeke, Golubinjak u smjeru Rijeke te Zečeve Drage u oba smjera. Svi ovi objekti nalaze se na tzv. Snježnoj dionici autoceste u Gorskom kotaru. Zajedničko im je da svi imaju sandučasti nosivi raspon. Prema riječima sugovornika Jutarnjeg, glavni razlog oštećenja vijadukata su enormne količine soli koje se tijekom zime prosipaju po prometnici te pogreške prilikom projektiranja i izvođenja objekata. Naime, kloridi iz soli za posipanje glavni su agens oštećenja armiranobetonske nosive konstrukcije vijadukata.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message