Obavijesti

News

Komentari 42

Doznali nakon godina muke: Cijela obitelj ima istu bolest

Doznali nakon godina muke: Cijela obitelj ima istu bolest
2

Jedan od najbogatijih Britanaca prvo je u veljači saznao da njegov sin Rufus (20) ima Lajmsku bolest, a zatim da je zaražen on, njegova bivša žena te njihove kćeri

VIDEO

Milijarder John Caudwell (62) u veljači je saznao kako je njegov sin Rufus (20) obolio od zlokobne Lajmske bolesti, a zatim su ga u posljednja dva mjeseca potpuno pokosile vijesti da su također zaraženi i on te njegove kćeri Rhiannon (27) i Rebekah (35) kao i njihova majka i njegova bivša supruga Kathryn McFarlane

Jedan od najbogatijih Britanaca je u potpunosti shrvan i ne može shvatiti kako se to dogodilo njegovoj obitelji, piše Daily Mail.

- Saznao sam da mi sin boluje od Lajmske bolesti nakon što je devet godina patio - bez ikakvih simptoma koji bi ukazivali na Lajmsku bolest jer ona imitira ostale bolesti - rekao je John.

Facebook

S obzirom na to da je zaražena cijela obitelj daje se naslutiti da se bolest prenosi s osobe na osobu ili da je nasljedna, kazao je Caudwell. Inače, zasad je utvrđeno samo da se ova bolest prenosi ugrizom zaraženog krpelja. 

Milijarder je novinaru ispričao i kako su isprva mislili kako svatko od njih boluje od neke zasebne bolesti, ali kada su otkrili da se radi o istoj počeo je detaljnije istraživati. 

- Moglo bi se raditi o epidemiji. Milijuni Britanaca možda su zaraženi - ustvrdio je. 

Ipak, sretan je što sebi i svojoj obitelji može priuštiti najbolje liječenje. 

- Zavod za zdravstvo ne radi dovoljno. Mnogo oboljelih mora prodati sve što posjeduje kako bi platili privatno liječenje. Moje srce krvari za njih - rekao je John kojem se život sada svodi na brigu za sina Rufusa. Njegovo stanje toliko se pogoršalo da ne može ustati iz kreveta. 

- Rufusovo stanje toliko je loše da se borimo svake minute svakog dana - rekao je Caudwell. 

Lajmska bolest, koju prenose krpelji, može biti ozbiljna ne otkrije li se na vrijeme. Prvo se javi osip, a nakon njega mogu uslijediti neurološki, srčani ili poremećaji na zglobovima i to tjednima, mjesecima ili godinama kasnije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.