Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
72 komentara

Dr. Darko Pčelolovak sve radi za šeficu: Miči se, zlice pčelice!

Premijerku je u Gospiću 'gnjavila' pčela. Srećom, u pomoć joj je priskočio ministar zdravstva poznat po svojim bicepsima. Dva, tri maha i gotovo. Pčela je pobjegla

D. Stanin/PXL
Foto: D. Stanin/PXL
72 komentara

Premijerku ovaj put nije smetalo sunce. Uživala je zaštićena. No evo odjednom nje. Malo lijevo, malo desno, bzz, bzz, pa malo oko glave. Zažmirila je ona, ali problem nije nestao. No ministru Milinoviću se itekako isplatilo bildanje. Dva, tri maha i gotovo. Pčela je pobjegla glavom bez obzira.     

Milinović i Kalmeta misle da zaslužuju pobjedu na izborima

Ministri Darko Milinović i Božidar Kalmeta predstavili su u Gospiću izborni program Hrvatske demokratske zajednice za IX. izbornu jedinicu. Pred mnoštvom okupljenih, većinom stranačkih kolega, samouvjereno su kazali kako će s ovim programom pobjediti na izborima.

Milinović je prvi imao priliku govoriti o programu rekavši kako on jamči još bolju Hrvatsku i zasigurno ima što ponuditi biračima.

- Iduću Vladu formirati će demokršćanska opcija koja je najjača snaga u Hrvatskoj. To je HDZ, a ne SDP. HDZ ima pravo na još četiri godine, imamo pravo više nego drugi jer smo bili prvi i u stvaranju hrvatske države. Kada su mnogi digli ruke od Europe nitko nije vjerojao osim nas. 2013. Hrvatska će se vratiti gdje treba, vratit će se kući i biti dio Europe, kazao je ministar zdravstva.

Govoreći o programu dotakao se i umjetne oplodnje, teme danas aktualne u Saboru.

- Mi radi dobrobiti djeteta nećemo dozvoliti umjetnu oplodnju žene bez partnera, a isto tako niti gay ili lezbijskih parova, kao što planira SDP. Dijete se ne može samo braniti, a ono treba obitelj, oca i majku, kazao je dodavši kako im je obitelj na prvome mjestu. Također, rodiljne naknade neće se smanjivati.

98 milijuna kuna ulaže se u nove objekte socijalne skrbi, a osobama starijim od 65 godina, koje nemaju primanja, država će davati određena primanja kako bi mogli normalno živjeti. Umirovljenicima će biti omogućena dodatna zarada pored mirovine.

Ministar je zaključio kako žele konkurentnu Hrvatsku, socijalno odgovornu, pravednu, europsku te ravnomjerno razvijenu.

Božidar Kalmeta u svome je izlaganju bio mnogo kraći, govoreći većinom o gospodarstvu. Kazao je kako će se ići u izmjene Ustavnoga zakona kako bi se ograničio deficit te javni dug, a u planu im je deficit prepoloviti do kraja 2013. godine.

- Svim nezaposlenima mlađima od 25 godina omogućit ćemo volontiranje u državnim i javnim ustanovama kako bi stekli iskustvo te se lakše zaposlili, kazao je ministar Kalmeta.

Ako pobjede na izborima obećao je završetak izgradnje autoceste do Ploča do kraja ljeta te završetak gradnje Pelješkog mosta do 2017.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message