Obavijesti

News

Komentari 26

'Draga, mi smo plavooki, a kći crna. Baš jako sliči na doktora'

'Draga, mi smo plavooki, a kći  crna. Baš jako sliči na doktora'
4

Sad već umirovljenom kanadskom liječniku Normanu Barwinu (80) je liječnička komora oduzela titulu jer je proglašen krivim za korištenje svoje, ali i nepoznate sperme kod umjetne oplodnje

VIDEO

Izdali ste povjerenje svojih pacijenata i vaši su postupci mnogo utjecali na pacijentice i njihove obitelji te ste im nanijeli nepopravljivu štetu koja će ih pratiti generacijama, rekao je predstavnik kanadskih liječnika Steven Bodley prije oduzimanja titule liječniku Normanu Barwinu

Nakon tri godine od pokretanja postupka, Barwin je kažnjen za svoje postupke. Optužbe sežu još od 1970-ih iz najmanje dvije klinike za neplodnost u Ontariju. 

Liječnik za neplodnost 11 žena je oplodio - svojom spermom
Liječnik za neplodnost 11 žena je oplodio - svojom spermom

Potvrđeno je 13 slučajeva u kojima je Barwin koristio vlastitu ili nepoznatu spermu za oplođivanje svojih pacijentica. Prije šest godina bio je sankcioniran i nakratko suspendiran jer je krivom spermom oplodio tri pacijentice.

Zadnja istraga pokrenuta je kad su na parnicu stigli dokumenti koji su ukazivali na to da je oko stotinjak djece začeto nakon što su majke dobile krivu spermu, dok se 11-ero djece genetički poklapalo s liječnikom za neplodnost. 

- Osjećala sam se izigrano, prljavo, kao da sam bila silovana - rekla je jedna od pacijentica, dok je njezin partner nadodao: 

- Zamislite tu polaganu torturu. Gledate djecu kako odrastaju i sve manje vam sliče.

Podsjetimo, prvi par koji je shvatio da nešto ne 'štima' su bili Davina i Daniel Dixon koji su se dr. Barwinu obratili 1989. godine. Dva desetljeća kasnije njihov se liječnik opće prakse iznenadio činjenicom da dvoje plavookih roditelja ima dijete smeđih očiju.

Predložio im je testiranje, a strahovi obitelji Dixon su potvrđeni - Davina nije oplođena spermom svojeg supruga Daniela. 

Poznati liječnik 1997. godine je nagrađen najvišim ordenom časti Kanade, a 2014. godine je prestao raditi nakon što je priznao da je četiri žene oplodio - krivom spermom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa