Obavijesti

News

Komentari 111

Liječnik za neplodnost 11 žena je oplodio - svojom spermom

Liječnik za neplodnost 11 žena je oplodio - svojom spermom

Prvi par koji je shvatio da nešto ne 'štima' su bili Davina i Daniel Dixon koji su se dr. Barwinu obratili 1989. godine. Dva desetljeća kasnije njihov se liječnik opće prakse iznenadio...

VIDEO

Dr. Norman Barwin iz Ottawe morat će se braniti pred sudom nakon što je protiv njega tužbu pokrenulo njegovih 11 bivših klijentica koje tvrde da ih je oplodio vlastitom spermom bez njihova znanja ili pristanka, piše britanski Guardian

Prva tužba protiv njega je podignuta 2016. godine kada ga je jedna kanadska obitelj optužila da je 1990. godine svojom spermom, umjesto spermom oca obitelji, oplodio majku. Te su tvrdnje među klijentima dr. Barwina izazvale pravu paniku, a sa sličnim se sumnjama javilo još 150 žena koje su kod poznatog liječnika bile na umjetnoj oplodnji od 70-ih godina prošlog stoljeća. 

Iscrpnom je istragom, koja je uključivala i DNA testiranje, utvrđeno da je dr. Barwin vlastitom spermom oplodio najmanje 11 svojih klijentica. 

Tu, nažalost, nije kraj. Naime, u 16 dodatnih slučajeva utvrđeno je da žene nisu oplođene spermom svojih partnera već nepoznatih muškaraca, a u još 35 slučajeva utvrđeno je da žene nisu oplođene spermom donora koji su obitelji odabrale. 

Prvi par koji je shvatio da nešto ne 'štima' su bili Davina i Daniel Dixon koji su se dr. Barwinu obratili 1989. godine. Dva desetljeća kasnije njihov se liječnik opće prakse iznenadio činjenicom da dvoje plavookih roditelja ima dijete smeđih očiju. Predložio im je testiranje, a strahovi obitelji Dixon su potvrđeni - Davina nije oplođena spermom svojeg supruga Daniela. 

Poznati liječnik 1997. godine je nagrađen najvišim ordenom časti Kanade, a 2014. godine je prestao raditi nakon što je priznao da je četiri žene oplodio - krivom spermom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature