Obavijesti

News

Komentari 34

Proširila se iz sjenika: Vatra je progutala tri kuće kraj Čabra

Proširila se iz sjenika: Vatra je progutala tri kuće kraj Čabra
22

Policija nas ne pušta blizu jer postoji mogućnost od širenja vatre. Gase je vatrogasci iz Prezida, Gerova, Čabra, Plešce i Osilnice - rekao je čitatelj koji je snimio fotografije...

VIDEO

Rekli su nam kako je sve krenulo od jednog sjenika. Vatra ga je krenula gutati i brzo se proširila na kuću i ostale objekte na samom ulasku u selo Smrečje, rekao je čitatelj 24sata koji je snimio katastrofu u Gorskom kotaru. 

Izgorjele su tri kuće i tri pomoćna objekta. Požar je ugašen oko 18 sati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Drama kod Čabra: Vatra progutala tri kuće i tri pomoćna objekta Reporterka: Meri Tomljanović

Objavljuje 24sata u 23. travnja 2018

U Smrečje, koje se nalazi blizu Parga i Čabra, su oko 14.30 sati dojurili gotovo svi vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava. Na početku su, kako su nam rekli svjedoci, navodno imali problem s dopremom vode te su je morali voziti iz Gerova.

- Policija nas nije pustila niti blizu jer je postojala mogućnost od širenja vatre. Gase je vatrogasci iz Prezida, Gerova, Čabra, Plešce i Osilnice - rekao je jedan od svjedoka. Pohvalio je pomoć slovenskih vatrogasaca iz Osilnice koji su prešli granicu ne bi li pomogli kolegama obuzdati vatrenu stihiju.

Zbog velike intervencije morali su zatvoriti lokalnu cestu te je sav promet preusmjeren obilaznim pravcima. Pomoć su im poslali i iz Javne vatrogasne postrojbe Delnice otkud je došlo još dva kamiona s gasiteljima. 

Iz policije su potvrdili da su došli na intervenciju te su osiguravali mjesto da vatrogasci mogu neometano gasiti. Potvrdili su da nije bilo ozlijeđenih pa Hitna pomoć nije morala intervenirati.


- U izgorjeloj kući inače žive ljudi. Znam samo da se jedna od njih prodaje, a svi su na vrijeme uspjeli reagirati pa su pobjegli van i spasili žive glave - kažu mještani Smrečja. Što je uzorkovalo požar, još uvijek nije poznato.

Očevid bi navodno tek sutra trebao početi jer istražitelji moraju pričekati da se prostor raščisti i uopće bude siguran za policajce. U pomoć su lokalnim snagama došli i inspektori iz Rijeke.


Inače, kako bi što više smanjili opasnosti od ovakvih ali i požara otvorenog prostora, Hrvatska vatrogasna zajednica donijela je niz upozorenja i savjeta za sve koji počinju proljetne poljoprivredne radove. Naime, zbog spaljivanja biljnog otpada često se dogodi da vatra izmakne kontroli i zahvati puno više od praznih polja. Navode da se za svako organizirano spaljivanje ljudi obavezno jave lokalnim vatrogascima te da izbjegavaju paljenje vatre tijekom suše, jakog vjetra i u blizini minsko-sumnjivih površina. 

Osim toga, apeliraju i na starije sugrađane da ne pale sami i bez kontrole otpad zbog niza intervencija u kojima su stariji sugrađani stradali od udisanja opasnog dima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke