News

Komentari 18

Drama kod Ludbrega: Ostala bez vikendice pa zeta tukla motikom i vrijeđala svoju kćer

Drama kod Ludbrega: Ostala bez vikendice pa zeta tukla motikom i vrijeđala svoju kćer

Okrivljena žena tvrdi da se ne smatra krivom i branila se šutnjom, a cijela drama je nastala kada je saznala da im je njezin pokojni suprug darovao vikendicu

Punica iz okolice Ludbrega imala je neobičan sukob sa svojim zetom s kojim duže vrijeme nije u dobrim odnosima. 

Na terasi vikendice 8. svibnja 2020. godine, oko 6.40 sati uzela je motiku i metalnim dijelom dvaput udarila zeta po potkoljenici i natkoljenici, piše Podravski.

Zeta je ozlijedila, srećom lakše. Zadobio je ozljede lijeve potkoljenice i natkoljenice. Neposredno nakon toga, zaprijetila je zetu i svojoj kćeri da sada ide doma po benzin i da će sve zapaliti. Oboje su se uplašili i prijavili je zbog prijetnje.

Općinski sud u Varaždinu punicu je proglasio krivom zbog svađe.

'Kći mi je rekla da je to sad njezino...'

Iako okrivljena žena tvrdi da se ne smatra krivom i branila se šutnjom. Na pitanje njezina branitelja otkrila je kako je tog dana, kada se sukobila sa zetom i kćeri, saznala da im je njezin pokojni suprug darovao vikendicu, što ona nije znala.

– Zet i kći tamo su se preselili i otišla sam vidjeti o čemu se radi. Kći mi je rekla da je to sad njezino jer joj je to otac dao. Pitala sam je kako joj je mogao dati ono što sam ja svojim radom stekla, vodila brigu i održavala. Prisjetila sam se da sam joj na kraju rekla: “Ako ti je dao, onda ti neka bude” i zatim sam otišla – kazala je osuđena žena tijekom suđenja i pritom plakala. 

No, kći i zet na sudu su kazali sasvim suprotno. 

Suglasno su naveli da ih je okrivljena žena, došavši do njihove vikend-kuće dok su se oni nalazili na terasi, počela vrijeđati. 

Najprije ih je, tvrde, napala drvenim kolcem koji joj je kći uzela, a zatim je uzela motiku koja je bila prislonjena na terasu i nastavila ih napadati da bi u jednom trenutku motikom dohvatila zeta i privukla ga k sebi. 

Kći se pritom izmakla napadu motike, a zeta je motikom uhvatila za list i bedro lijeve noge i dvaput ga povukla prema sebi nakon čega joj je uzeo motiku. 

'Budem sve vužgala'

Na molbe zeta i kćeri da se smiri i porazgovaraju ona nije reagirala već je nastavila s daljnjom vikom i, kako su rekli, pri izlasku iz vikendice im se zagrozila da ide doma po benzin i da bude sve “vužgala”. 

Kći i njezin suprug uplašili su se posebno zato što žive u toj vikendici i sve su istog dana prijavili policiji.

Psihijatrijski vještak, koji je vještačio ponašanje okrivljene žene i utvrdio kako je riječ o sasvim normalnoj osobi bez ikakvih poremećaja, koštao ju je 3120 kuna, a mora podmiriti još i 1000 kuna troškova sudskog paušala. 

Kako je na sudu plakala i riječ je o dosad neosuđivanoj osobi starije životne dobi, sud je odlučio kako će joj ublažiti kaznu i izreći uvjetnu osudu. 

Osuđena je na godinu dana uvjetnog zatvora uz rok kušnje od tri godine. Tužitelji su se žalili zbog vrste i visine kazne, a osuđena je žena putem svog branitelja pokušala dovesti u dvojbu je li zet uopće ozlijeđen u tom nasilnom činu navodeći kako oguljotina zapravo ne predstavlja ozljedu. No, zbog medicinskog nalaza Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, takav pokušaj nije im prošao u žalbi. Županijski sud u Puli obje je žalbe odbio i potvrdio prvostupanjsku presudu.