News

Komentari 13

Drama kod Poreča: Policajca je ubo nožem, muškarca (31) su prijavili za pokušaj ubojstva

Drama kod Poreča: Policajca je ubo nožem, muškarca (31) su prijavili za pokušaj ubojstva

Sve se dogodilo kod motodroma u Taru, a nakon ranjavanja hrabrog policijskog službenika sa dugogodišnjim iskustvom, krenula je potraga za lopovom

Nakon što su policajci uhitili muškarca koji je ozlijedio njihovog kolegu dok je bio van službe, djelatnici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave istarske i Policijske postaje Poreč-Parenzo nad osumnjičenim su proveli kriminalističko istraživanje te su utvrdili sumnju da je 31-godišnji Nijemac počinio kaznena djela ubojstvo u pokušaju, napad na službenu osobu i dvije teške krađe.
 
Policajci si utvrdili kako je 31-godišnjak 24. siječnja u popodnevnim satima nasilno ušao u ograđeni prostor motodroma u naselju Rošini kod Tara te je razbio video kamere i stakla na pojedinim objektima. Kada se oko 15 sati pokušao pobjeći, primijetio ga je 48-godišnji policajac koji u tom trenutku nije bio u službi, a koji ga je pokušao spriječiti u bijegu. Muškarac je nasrnuo na njega nožem i ozlijedio ga, radi čega je 48-godišnjak prevezen u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je teže ozlijeđen.


 
- Počinitelj se udaljio s mjesta događaja, no brzom reakcijom policije uhićen je oko 17 sati u Taru. Prilikom uhićenja izvadio je nož i pokušao njime napasti policijske službenike, no oni su ga uspjeli svladati i privesti u policijsku postaju. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je njemački državljanin počinio još jednu tešku krađu, odnosno da je u noći sa 16. na 17. siječnja provalio u aparat za piće kod nogometnog igrališta u Taru i otuđio alkoholna pića, čime je pravnu osobu iz Tara oštetio za nekoliko stotina kuna. 
Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u poslijepodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske - objavila je policija. 

Najčitaniji članci