Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
13 komentara

Drama u avionu Angele Merkel: Je li uzrok kvara sabotaža?

Kapetan je rekao putnicima u zrakoplovu kako je odlučio zamijeniti zrakoplov u zračnoj luci Köln-Bonn nakon "kvara nekoliko elektronskih sustava", ali je rekao kako nije bilo sigurnosne opasnosti...

The Airbus A340 government aircraft carrying Chancellor Angela Merkel and the German delegation to the G20 summit in Buenos Aires which was forced to land shortly after taking off from Berlin sits at the Cologne-Bonn airport
Foto: Andreas Rinke/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
13 komentara

Njemački istražitelji provjeravaju je li uzrok kvara zrakoplova kojim je njemačka kancelarka Angela Merkel trebala odletjeti u Argentinu na summit G20 imao kriminalnu pozadinu, objavio je u petak njemački list Rheinische Post.

Merkel je bila na putu za summit kad je vladin Airbus A340 obavio neplanirano, ali sigurno slijetanje u zračnu luku Köln-Bonn u četvrtak.

Kapetan je rekao putnicima u zrakoplovu kako je odlučio zamijeniti zrakoplov u zračnoj luci Köln-Bonn nakon "kvara nekoliko elektronskih sustava", ali je rekao kako nije bilo sigurnosne opasnosti.

FILE PHOTO: German Chancellor Angela Merkel listens to Hesse State Prime Minister Volker Bouffier's speech during his election campaign rally in Ortenberg DRAMA NA LETU Merkel na putu za summit G20 morala zamijeniti zrakoplove

Zrakoplov Konrad Adenauer, imenovan prema prvom njemačkom poslijeratnom kancelaru, koji vlada koristi za službena putovanja i diplomatske poslove, poletio je iz Berlina, ali se okrenuo nazad iznad Nizozemske.

Merkel je incident nazvala "ozbiljnim kvarom". Ona i njemački ministar financija Olaf Scholz u petak rano ujutro nastavili su put u Buenos Aires, no stići će nakon što čelnici G20 počnu raspravu.

Rheinische Post je navodeći sigurnosne izvore rekao da vlada provjerava ima li incident "kriminalnu pozadinu", premda izvori dodaju da u takvim situacijama istraga redovito "ide u svim smjerovima" .

Časopis Der Spiegel objavio je da je u kvaru bio cijeli komunikacijski sustav u zrakoplovu zbog čega je zrakoplov bio prisiljen sletjeti koristeći satelitski telefon. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message