Obavijesti

News

Komentari 165

Drama u Puli: Oteo je policajcu pištolj i uperio mu ga u glavu

Drama u Puli: Oteo je policajcu pištolj i uperio mu ga u glavu
7

U trgovačkom centru u Šijani zaštitar je zatekao Veljka M. (35) u krađi te je pozvao policiju. Na mjesto su stigli policajac i policajka, no 35-godišnjak je počeo bježati

VIDEO

Prava drama odvijala se oko 15 sati kod nekadašnje Stande u Koparskoj ulici u PuliU trgovačkom centru u Šijani zaštitar je zatekao Veljka Mandića (35) u krađi te je pozvao policiju. Na mjesto su stigli policajac i policajka, no Mandić je počeo bježati. 

Policijski službenici ipak su ga sustigli u Koparskoj ulici, kod Stande, te je došlo do naguravanja u kojem je Mandić fizički napao policajku, a potom policajcu oteo službeni pištolj i uperio mu ga u glavu.

Sve je trajalo oko desetak minuta, a Mandić nije stigao repetirati pištolj jer su drugi policajci ubrzo stigli i svladali ga. Uhićen je i odveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Inače, pulski kriminalac Veljko Mandić policiji je poznat od ranije. Osim pentranja po krovu pulskog zatvora u svibnju 2006. kada je prijetio skokom zbog neadekvatne liječničke pomoći u zatvoru, javnost je zgrozio i brutalnošću kada je u kolovozu 2009. s još jednim Puljaninom oteo 30-godišnjaka I.S. iz Pleternice zbog duga od nekoliko tisuća kuna. 

Duško Marušić/PIXSELL

Otmičari su tada nesretnog Pleterničana namamili u Mandićev stan u Ulici Olge Ban u Puli. Oteti muškarac je u Mandićevom stanu preživio pravi pakao. Nasilnici su se doslovce iživljavali nad njim. Svukli su ga golog, prethodno mu otevši sve što je imao kod sebe. Golog su ga odveli u mračni podrum, vezali za vrat lancem i privezali za vodovodnu cijev. Tukli su ga štapovima i skakali po njemu. Da im tako vezan ne pobjegne trakom su mu dodatno vezali ruke na leđima te su ga vezanog ostavili cijelu noć u toj mračnoj prostoriji koju su dodatno zaključali lokotom. Zbog ove otmice Mandić je osuđen na nepune tri godine zatvora.

Oružje i bombe već su nekoliko puta bile u Mandićevim rukama kada je znao prijetiti drugim ljudima.

Da je hrvatska policija u lošoj formi i nekako od slučaja do slučaja sve češće nespretna i nespremna u koštacu s opakim kriminalcima, pisali smo prije dva mjeseca kada se u Zagrebu jedan razjareni muškarac doslovce poigravao s petoricom policajaca bacivši ih na pod. Razjareni zagrebački 'Rambo' policajce je bacao kao od šale.  Najnoviji slučaj u Puli samo potvrđuje govorkanja o svakodnevnoj lošoj formi policije.

Jedan anonimni policajac s 15-godišnjim iskustvom tada nam je kazao da nakon završene škole nije vježbao pucati i da nikad nije došao na red da ima provjeru znanja i sposobnosti primjene zahvata za privođenje, obrane od fizičkog napada i da su se svi nekako fizički zapustili unatoč što im sve češće fali vještina i znanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...