Obavijesti

News

Komentari 87

Drama u Remetincu: Pokušavao pobjeći pa zapeo na žici? Došli su ga spašavati vatrogasci

Drama u Remetincu: Pokušavao pobjeći pa zapeo na žici? Došli su ga spašavati vatrogasci
6

Zatvorenik se prilikom šetnje sakrio te kasnije pokušao pobjeći. Popeo se preko klime na drugi kat i zapeo pa su morali intervenirati i vatrogasci

VIDEO

U srijedu oko 19 i 30 sati u zagrebačkom zatvoru Remetincu dogodio se neslavan pokušaj bijega. Jedan zatvorenik je, kako neslužbeno doznajemo, pokušao pobjeći tako da se popeo preko klime na drugi kat te zapeo prije bodljikave žice. Vatrogasci su ga potom osigurali, spustili dolje i predali pravosudnim policajcima. 

POGLEDAJTE VIDEO: Zatvorenik pokušao pobjeći iz Remetinca

Pokretanje videa...

Umalo pobjegao zatvorenik iz Remetinca: Zapeo na krovu 01:06

Naime, kako neslužbeno doznajemo, zatvorenik je htio pobjeći iz Centra za dijagnostiku koji se nalazi na petom odjelu u zatvoru. Inače, u tom Centru zatvorenici po dolasku u zatvor obično provode oko mjesec do mjesec i pol dana gdje se utvrđuje njihovo psihofizičko stanje i nakon toga ih se šalje u druge zatvore na izdržavanje kazne. 

No, zbog situacije s Covidom te smanjenih kapaciteta, ljudi tamo ostaju i po nekoliko mjeseci. Kako neslužbeno doznajemo, tijekom dana su pritvorenici na raznim ispitivanjima pa ne stignu otići u šetnju na koju inače imaju pravo dva sata dnevno, stoga ih izvode navečer. Tako se jedan od zatvorenika, neslužbeno doznajemo, tijekom šetnje zatvorskim krugom pokušao pobjeći. No, zapeo je prije boljikave žice. Pravosudni policajci su ga uočili te kontaktirali vatrogasce kako bi ga sigurno spustili.

Također, neslužbeno doznajemo i kako je prije petnaestak dana isti bjegunac, vjerojatno želeći skrenuti pozornost na sebe i svoje probleme, pokušao se samoozlijediti. 

I prošle godine, 31-godišnji državljanin Srbije, koji je u Remetincu bio u istražnom zatvoru, pobjegao je policijskim službenicima nakon što je u bolnici otišao na toalet. U KBC-u Sestara milostrdnica završio je nakon što se žalio na bolove u abdomenu, a policiji je uspio pobjeći preskočivši zid. Srećom, pronađen je i uhićen odmah sutradan te ponovno prebačen u remetinečki zatvor. 

Inače je tijekom 2020. godine evidentirano je ukupno 26 slučajeva bjegova zatvorenika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca