Obavijesti

News

Komentari 34

Drama u Rijeci, nova eksplozija je šokirala stanovnike: 'Ovo što se u gradu dešava je strašno'

Drama u Rijeci, nova eksplozija je šokirala stanovnike: 'Ovo što se u gradu dešava je strašno'
5

Pola sata iza ponoći kod trgovačkog centra na Pećinama eksplodirala je nepoznata naprava. Neposredno prije te eksplozije policajci su nekoliko kilometara dalje, u Kostreni kod trgovačkog centra, zatekli Hrvata i Nijemca kako postavljaju drugu bombu

VIDEO

Jako sam se prestrašila, baš je grunulo. U prvi mah sam mislila da da je nešto u vezi sudara ili sličnog s vlakom, što se znalo prije dešavati, ali jutros u novinama vidim da se radi o eksplozijama. Nimalo ugodno, rekla je Dragica Tus, koja živi dva reda zgrada udaljenih od mjesta eksplozije koja se sinoć dogodila u Rijeci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Točnije, do eksplozije je došlo na nizbrdici kojom se automobili spuštaju s krova shopping centra Tower, tik do nebodera koji se od nedavno renovira u svrhu sjedišta tvrtke Plodine koja ga je kupila prije nekoliko godina.

Da je eksplozija bila jaka svjedočili su i ostali stanari nadomak željezničke pruge koja dijeli stambene zgrade od navedenog shopping centra.

Rijeka: Eksplozija kod Tower centra, u tijeku je očevid i krim istraga

- To vam je bilo nešto nalik jakim petardama, ma kakve petarde, ustvari puno jače. Krevet i stakla na prozorima su mi se zatresla. Strašno je što se to dešava u našem gradu ovih dana, stalno neke eksplozije. Inače idem u trgovinu rano ujutro, ali danas nisam jer se bojim. Kuda ovaj svijet ide - još uvijek vidno uznemirena kaže starija stanarka obližnje zgrade.

Još jedna u nizu eksplozija

Riječ je o još jednoj eksploziji na riječkom području u proteklih tjedan dana, ali i još jednog slučaja podmetanja eksplozivne naprave pred Plodinama u Kostreni, koja ipak nije detonirala.

U prvom slučaju detonacija eksplozivne naprave dogodila se pola sata poslije ponoći na sjeveroistočnoj strani Tower centra na Pećinama, pred ulazom u poslovni toranj buduće upravne zgrade Plodina gdje su u tijeku radovi. 

Rijeka: Eksplozija kod Tower centra, u tijeku je očevid i krim istraga

No neposredno prije toga, oko ponoći, riječki policajci su ispred supermarketa Plodina u Kostreni zatekli njemačkog i hrvatskog državljanina, koji su i tamo ostavili eksplozivnu napravu. Isti su domah uhićeni i privedeni u policijsku postaju. Neslužbeno doznajemo da njihovo uhićenje nije bilo slučajno, već da su upali u policijsku zasjedu. Naime, potaknuta nedavnim sličnim eksplozijama ispred Plodina na Krimeji i također u Kostreni, policija je navodno poduzimala sve mjere, uključujući i plan motrenja navedenih trgovačkih centara po Rijeci, kako bi se počinitelji što prije uhitili.

- Osumnjičenici su imali i treću napravu, a sve se dovodi u svezu s eksplozijom od 21. svibnja na području trgovačkog centra na Vežici. Očevid navedenih događaja je u tijeku, kao i kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti - navodi PU primorsko goranska.
Zasad se može samo spekulirati koji je cilj "bombaša" koji su se, iz za sad nepoznatih razloga, namjerili upravo na imovinu Plodina. Neslužbeno doznajemo da je njihov motiv kriminalni, a ne politički, tj. da su bombe postavljene kao svojevrstan pritisak na navedenu tvrtku.

Drama kod supermarketa

Podsjetimo da su noćašnja događanja nastavak gotovo identičnog događaja od prošle nedjelje kada je došlo do eksplozije pred ulazom u supermarket Plodina iznad nogometnog stadiona na Krimeji. Pri tom su oštećena stakla na ulazu u trgovinu, a policija na parkiralištu trgovine našla metalni predmet valjkastog oblika.

- Čovjek je došao, mirno aktivirao eksploziv i odšetao kao da se ništa nije dogodilo - kazali su tada svjedoci koji su s balkona vidjeli nepoznatu osobu kako se nešto prije ponoći muva na mjestu eksplozije.

Rijeka: Plodine kod trgovačkog centra Vežica gdje je 21. svibnja aktivirana eksplozivna naprava

Podsjetimo i na eksploziju od 30. travnja, kada je u večernjim satima policiji stigla dojava građana da je uz supermarket Plodina, ponovo u Kostreni, uočen predmet što bi mogla biti eksplozivna naprava. Sumnjivi predmet pronađen je kod bankomata Erste banke uz istočnu stranu supermarketa. Tada je iz preventivnih razloga trgovački centar bio i evakuiran, a istodobno su na mjesto događaja upućeni službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske.

O svemu se oglasio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

-Čestitam policiji na profesionalnom i učinkovitom radu u otkrivanju i uhićenju osoba koje se dovode u vezu sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke. Njihova predanost u radu jamac je sigurnosti građana i zaštite javnog reda i mira - napisao je ministar na svom TikTok-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.