Obavijesti

News

Komentari 59

Dres otkriven kraj Selene može se pronaći na svakoj tržnici

Dres otkriven kraj Selene može se pronaći na svakoj tržnici
4

Broj pet otisnut na leđima vjerojatno je otisnut u nekoj od fotokopiraonica, kakvih je u Splitu 15-ak, kažu kolekcionari. Dres je nađen u ruksaku kraj tijela ubijene Selene

VIDEO

Milanov dres, fotografije kojeg je objavila policija tražeći da im se javi korisnik jer bi mogao imati spoznaje o ubojstvu Meksikanke Selene Macedo, tema je brojnih razgovora u Splitu o brutalnom ubojici s Marjana. Dres Milana s brojem 5, s natpisom REK_I, nedostaje mu jedno slovo, nije originalan dres slavnog kluba, piše Večernji list.

Brojni skupljači dresova, pa i fanatični navijača Milana s kojima smo kontaktirali, sigurni su da je dres, vlasnika kojeg policija traži, "lažnjak". Takve falsifikate, koji se najčešće proizvode u Kini, u splitskom žargonu nazivaju "pazaruša" jer se mogu kupiti na splitskoj tržnici.

- Onaj broj pet otisnut na leđima nije poput brojki na pravim dresovima. Ta petica otisnuta je na tržnici ili u nekoj od fotokopirnica koje se time bave. U Splitu ih ima petnaestak. A na dresu nema ni znaka Adidasa, koji bi morao biti vidljiv na prednjoj strani dresa, malo poviše – objašnjavaju "milanolozi".

Policija ima DNK i otiske prstiju ubojice

Imamo određene tragove koji nedvojbeno upućuju na točno određenu osobu, ali naravno kad budemo imali sumnju i identitet to će se i potvrditi, potvrdio je za RTL načelnik uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić.

Zapravo Bijelić je želio reći kako policija ima DNK uzorak i otiske prstiju ubojica, ali ih nema s čime usporediti. Uzorci se, naime, ne poklapaju s niti jednim uzorkom iz baze evidentiranih osoba, a u dva tjedna policija je eliminirala više od 120 sumnjivaca.

Iako je većina vještačenja završena policija još uvijek ne može sa sigurnošću potvrditi je li Selena Macedo zaista bila silovana.

U istrazi ubojstva Meksikanke hrvatska policija surađuje s Interpolom i kolegama iz Meksika, a meksička veleposlanica u Budimpešti trenutno se nalazi u Zagrebu i u stalnom je kontaktu s bratom i majkom ubijene Selene.

>>> Više pročitajte na Večernji.hr

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.