News

Komentari 28

Drogiran se na naplatnim kućicama BMW-om zabio u Škodu, obitelj čudom preživjela

Drogiran se na naplatnim kućicama BMW-om zabio u Škodu,  obitelj čudom  preživjela

Ozren Mlinarić (36) se lani u kolovozu s najmanje 125 km/h na naplatnim kućicama zabio u auto ispred sebe. Tvrdi da nije kriv, no utvrdi li sud da je prijeti mu od jedne do osam godina zatvora

Smatram se apsolutno odgovornim za počinjeno djelo, no ne po svim točkama optužnice, rekao je Ozren Mlinarić (36) u utorak na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nakon što mu je tužiteljica pročitala optužnicu kojom ga tereti da je izazvao prometnu nesreću u kojoj je dvoje teško, a  jedna osoba osobito teško ozlijeđena. 

Sutkinja Anamarija Pavičić potom mu je objasnila kako sud poznaje samo dva očitovanja o optužnici -  "kriv sam" ili "nisam kriv" te je u zapisnik unijela da se optuženi ne osjeća krivim. On će obranu iznijeti na kraju rasprave. 

Mlinarić je, tvrdi tužiteljstvo, pod utjecajem droge GHB (gama-hidroksibutiratna kiselina, poznatija kao “droga za silovanje”) zbog omamljenosti propustio smanjiti brzinu i 11. srpnja 2019. godine u 12.42 sati u BMW-u se na naplatnim kućicama na autocesti na Sv. Heleni, brzinom od najmanje 125 km/ h, zabio u Škodu Octaviju koja je bila ispred njega i kretala se brzinom od 5 km/h 

U njoj je bio Daniel Dobrenov Gedeon (39), bivši teniski trener Petre Martić, njegova supruga Ana (39) i sin Dominik (7). Bračni par je u strahovitom sudaru zadobio teške ozljede, a njihov sin osobito teške tjelesne ozljede. Između ostaloga slomljene su mu noge.

 

Tijekom suđenja neposredno će se ispitati vještakinje toksikologinje i vještaci psihijatri. Suđenje se nastavlja u veljači, a Mlinariću, utvrdi li sud da je kriv, prijeti od jedne do osam godina zatvora.  

Najčitaniji članci