News

Komentari 1

Druga faza: Moderna ispituje cjepivo protiv omikrona

Druga faza: Moderna ispituje cjepivo protiv omikrona

U Moderni očekuju da će njihovo cjepivo biti spremno za iduću sezonu docjepljivanja. Cjepivo je namijenjeno starijima od 18 godina

Američka farmaceutska kompanija Moderna objavila je u četvrtak da je u SAD-u počela drugu fazu ispitivanja dvovalentnog cjepiva za docjepljivanje, koje uključuje njihovo cjepivo protiv covida-19 i potencijalno cjepivo protiv omikron varijante koronavirusa.   

Novim dvovalentnim cjepivom cijepljen je prvi sudionik druge faze ispitivanja, a očekuje se da će se uključiti oko 375 sudionika na 20 ispitivačkih mjesta u SAD‑u, priopćila je farmaceutska kompanja.

"Drago nam je da smo počeli ovo ispitivanje našeg potencijalnog dvovalentnog cjepiva za docjepljivanje koje uključuje naše potencijalno cjepivo protiv varijante omikron i naše cjepivo protiv bolesti covid‑19", izjavio je izvršni direktor tvrtke Moderna  Stéphane Bancel,

Ustvrdio je da njihova platforma, utemeljena na tehnologiji mRNA, omogućuje brzinu i fleksibilnost u razvijanju cjepiva prilagođenog novim varijantama virusa. 

U Moderni očekuju da će njihovo cjepivo biti spremno za iduću sezonu docjepljivanja.

Dobivalo bi se u jednoj docjepnoj dozi, a namijenjeno je starijima od 18 godina koji su primarno cijepljeni i primili booster dozu prije više od tri mjeseca.

Najčitaniji članci