News

Komentari 6

Protiv omikrona dvovalentnim Moderninim cjepivom...

Protiv omikrona dvovalentnim Moderninim cjepivom...

Naša platforma utemeljena na tehnologiji mRNA omogućuje nam brzinu i fleksibilnost u razvijanju cjepiva prilagođenog novim varijantama koje se javljaju, izjavio je Stéphane Bancel, izvršni direktor tvrtke Moderna.

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su zabilježena 2032 nova slučaja zaraze korona virusom, a umrlo je devet osoba, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite.

POGLEDAJTE VIDEO: Ovo su nove mjere

Omikron se još uvijek širi, a potencijalno rješenje nudi Moderna. Spomenuta farmaceutska kompanija na tržište planira izbaciti dvovalentno cjepivo. Istim je cijepljen prvi sudionik u ispitivanju faze 2. 

Moderna očekuje da će se u ispitivanje uključiti približno 375 sudionika u SAD- u. Oglasili su se priopćenjem.

"Drago nam je da smo započeli ovo ispitivanje našeg potencijalnog dvovalentnog cjepiva za docjepljivanje koje uključuje naše potencijalno cjepivo protiv varijante omikron i naše cjepivo protiv bolesti COVID19. Naša platforma utemeljena na tehnologiji mRNA omogućuje nam brzinu i fleksibilnost u razvijanju cjepiva prilagođenog novim varijantama koje se javljaju,“ izjavio je Stéphane Bancel, izvršni direktor tvrtke Moderna.

"Naš je cilj biti korak ispred virusa, a predano radimo na tome da generiramo i dijelimo podatke s tijelima nadležnima za zdravstvenu zaštitu dok se pripremaju za jesensku sezonu docjepljivanja.“

U ovom produžetku ranijeg ispitivanja ocjenjivat će se imunogenost, sigurnost i reaktogenost cjepiva mRNA1273.214 primijenjenog u jednoj docjepnoj dozi u odraslih u dobi od 18 ili više godina koji su prethodno primili primarno cijepljenje dvjema dozama cjepiva mRNA-1273 i docjepnu dozu cjepiva mRNA1273 od 50 µg, pri čemu su docjepnu dozu primili prije najmanje 3 mjeseca. Moderna očekuje da će se uključiti približno 375 sudionika, a ispitivanje će se provoditi na približno 20 ispitivačkih mjesta u SAD-u.

Moderna također ocjenjuje svoje potencijalno cjepivo za docjepljivanje specifično protiv varijante omikron (mRNA1273.529) u ispitivanju faze 2 u SADu. Neovisno o tome, tvrtka ocjenjuje cjepivo mRNA-1273.529 u ispitivanju faze 3 koje se provodi u Ujedinjenom Kraljevstvu u suradnji s Nacionalnim institutom za istraživanja u zdravstvu (engl. National Institute for Health Research, NIHR). Za više informacija posjetite www.medisonpharma.com.

Najčitaniji članci