Obavijesti

News

Komentari 16

Držao je kao seksualnu robinju: Ubila manijaka, a nju zatvorili

Držao je kao seksualnu robinju: Ubila manijaka, a nju zatvorili
1

Cyntoija Brown je na sudu priznala da je ubila Allena kada je imala 16 godina, ali je tvrdila da je bila u strahu za svoj život. Međutim, tužiteljstvo je ustvrdilo da je motiv ubojstva bila pljačka

VIDEO

Slavne glumice, pjevačice i starlete traže pravdu za ženu koja je posljednjih 13 godina provela zatvoru jer je ubila muškarca koji ju je držao kao seksualnu robinju kad je imala samo 16 godina, piše Daily Mail.

Cyntoiju Brown svodnik pod imenom Kutthroat podvodio je drugim muškarcima. Verbalno, fizički i seksualno ju je zlostavljao, te na kraju prodao agentu za nekretnine iz Nashvillea, Johnnyju Allenu (43).

Kad ju je Allen doveo u svoj dom ugledala je hrpu oružja i odmah pomislila da ju planira ubiti. Brown je ispričala na sudu da je Allen znao gol ležati pored nje u krevetu pokušavajući je prisiliti na seks. Jednom prilikom pokušao ju je zgrabiti za prepone, a ona se odupirala. Slutila je da će joj se nešto loše dogoditi.

Kad je vidjela da se Allen okrenuo namjeravajući nešto uzeti, Cyntoija ga je preduhitrila i izvukla pištolj koji je uzela od svog svodnika. Nakon što ga je ubila, sjela je u auto i odvezla se u Kutthroatovu hotelsku sobu. On je pobjesnio i prisilio ju da se riješi dokaza. Nadzorne kamere snimile su je kako ostavlja oružje i vozilo na parkiralištu ispred trgovine Walmart.

Brown je na sudu priznala da je ubila Allena, ali je tvrdila da je bila u strahu za svoj život. Međutim, tužiteljstvo je ustvrdilo da je motiv ubojstva bila pljačka jer je Brown uzela Allenov novčanik nakon što ga je upucala.

Brown je na sudu posvjedočila da ju je Kutthroat tukao, davio i upirao joj pištolj u glavu. Kazala je i da ju je šopao tabletama od kojih je bila paranoična te da ju je redovno silovao.

- Točno je da je ubila čovjeka, ali duboko žali zbog toga, bila je još dijete, a on ju je iskorištavao - rekla je Derri Smith, osnivačica udruge "Ukinite ropstvo".

Osuđena je na 51 godinu zatvora za ubojstvo prvog stupnja i prostituciju. Smještena je u zatvor za žene u Tennesseeju.

U dokumentarcu koji govori o životu ove mlade žene otkriveno je kako su tri generacije žena iz njene obitelji bile žrtve silovanja i prostitucije.

- Ona jednostavno nije imala šanse - rekla je Smith.

Njezina majka na sudu je rekla da je tijekom trudnoće sa Cyntoijom svakodnevno pila velike količine alkohola. Djevojčina obrana tvrdila je da bila smanjeno ubrojiva u trenutku počinjenja zločina jer je su joj kao djetetu dijagnosticirali fetalni alkoholni sindrom koju može utjecati na kognitivne sposobnosti i kontrolu impulsa.

Djevojčin očuh je bio alkoholičar koji je pred njom tukao majku. I sama Cyntoija se odala alkoholu vrlo rano - već s 9 godina. Kao tinejdžerka, dok je bila u udomiteljskoj obitelji, počela je pušiti marihuanu i uzimati ecstasy.

Svodnika Kutthroata, pravim imenom Garion McGlothen, upoznala je dok je bio u zatvoru. Počela je za njega prodavati crack. Nakon što je oslobođen jednu večer ju je odveo u motel i dao joj alkohol za koji sumnja da je bio pomiješan s opijatima. Kad se onesvijestila silovao ju je satima. Prisilio ju je na prostituciju, a muškarcima ju je prodavao za 250 dolara.

Brown je već 13 godina iza rešetki. U zatvoru je završila srednju školu te je trenutno na putu da stekne prvostupničku diplomu. Njezin slučaj postao je opet aktualan nakon što  na Twitteru pojavila njena fotografija uz  #FreeCyntoiaBrown.

Sada zvijezde poput Kim Kardashian, Care Delevigne i Rihanne koristeći svoju moć i utjecaj traže pravdu za Cyntoiju.

Kardashian je kazala da je angažirala svoj pravni tim kako bi pomogli djevojci.

- Srce mi se slama kad vidim da je djevojka, koja je žrtva prostitucije i koja je imala hrabrosti uzvratiti udarac, osuđena na zatvor do kraja života - napisala je Kim na Twitteru.

- Moramo učiniti više, moramo napraviti pravu stvar. Pozvala sam svoje odvjetnike da vide mogu li ovo ispraviti - napisala je Kim u nastavku.

Sudbina ove djevojke zaprepastila je model i glumicu Caru Delavigne.

- Sustav je toliko nazadan. Ovo je van svakog razuma - napisala je Cara.

Uz Cyntoiju je stala i poznata pjevačica Rihanna koja je poručila da se nekako kroz vrijeme definicija pravde potpuno izokrenula.

- Svatko od vas ponaosob je odgovoran za kaznu ove djevojke. Nadam se da nemate djecu jer jednako ovako mogu kazniti vašu kćer, koja je već dovoljno kažnjena u životu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"