Obavijesti

News

Komentari 22

Država je Ljubasovoj tvrtki odbila reprogram 50,7 mil. kn

Država je Ljubasovoj tvrtki odbila reprogram 50,7 mil. kn
1

Predstavnici Jadran-produkta, od države i poduzeća u većinskom državnom vlasništvu tražili su otpis čak 36,9 milijuna od 52,8 milijuna kuna ukupnog duga

VIDEO

Država kao većinski vjerovnik Jadran-produkta, tvrtke kojoj je direktor i osnivač Michael Ljubas – nedavno prostrijeljeni kontroverzni poduzetnik i vlasnik portala Dnevno.hr, u petak je odbila prihvatiti plan financijskog restrukturiranja tvrtke i reprogram 50,7 milijuna kuna poreznog duga, čime su se stekli uvjeti za stečaj Jadran-produkta.

Vjerovnici na ročištu u postupku predstečajne nagodbe Jadran-produkta pred Nagodbenim vijećem Fine su s više od 99 posto glasova odbili plan djelomičnog otpisa i reprograma ukupnog duga od 142 milijuna kuna.

Predstavnici Jadran-produkta, tvrtke s manje od deset zaposlenih, od države i poduzeća u većinskom državnom vlasništvu tražili su otpis čak 36,9 milijuna od 52,8 milijuna kuna ukupnog duga, a preostalih 15,8 milijuna kuna predlagali su otplatiti u roku četiri godine, bez kamata i s počekom otplate od 15 mjeseci od sklapanja predstečajne nagodbe.

Odluka države kojom se otvaraju uvjeti za stečaj Jadran-produkta uslijedila je nakon ovotjedne sudske presude prema kojoj država Elektroprometu, drugoj Ljubasovoj tvrtki u kojoj je predsjednik Nadzornog odbora, treba platiti zatezne kamate za najam zgrade u koju je 2011. bio preseljen zagrebački Prekršajni sud.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ugovor o zakupu zgrade Elektroprometa za potrebe zagrebačkog Prekršajnog suda bio je sklopljen u veljači 2011., kada su tu odluku predstavnici Ministarstva pravosuđa proglasili odličnim potezom.

No, prema medijskim napisima, u trenutku potpisivanja tog ugovora, u vrijeme mandata ministra Dražena Bošnjakovića, dvadesetak tvrtki povezanih s Michaelom Ljubasom državi je za porez dugovalo oko 70 milijuna kuna. U Ministarstvu pravosuđa su na sve upite o toj spornoj odluci upućivali na nadležne državne institucije.

Kontroverzni građevinski poduzetnik Michael Ljubas ujedno je direktor portala Dnevno.hr i lista 7dnevno, koji su prozivani zbog širenja govora mržnje. Ljubas je u medijima bio prozivan za sumnjivu privatizaciju Elektroprometa, te je spominjan u aferi povezanoj s navodnim pokušajem preuzimanja RIZ Odašiljača.

Ljubas je poznat i po prijetnjama novinarima Večernjeg lista i Business.hr-a, a njegovo se ime povezivalo s napadom na predsjednika uprave Industrogradnje Josipa Galinca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.