Obavijesti

News

Komentari 172

Finci, Estonci i Latvijci autom, iz Crne Gore i Srbije avionima

Finci, Estonci i Latvijci autom, iz Crne Gore i Srbije avionima
18

Brojni strani državnici u Zagreb stižu komercijalnim letovima, pa tako i kanadska ministrica Lisa Raitt. Predstavnici Finske, Estonije i Latvije stižu cestovnim putem

VIDEO

Strani državnici od ranog jutra su počeli stizati u Zagreb, a prva je stigla kanadska ministrica rada Lisa Raitt. Nakon nje stigao je i ciparski predsjednik Nicos Anastasiades. Oboje su stigli redovnim linijama.  Ministar vanjskih poslova Crne Gore Igor Lukšić prvi je stigao službenim avionom, a nakon njega stigao je i makedonski predsjednik Đorge Ivanov.

Iako tijekom cijelog dana na Pleso stižu uzvanici, Zračna luka otvorena je i za redovne linije, no za putnike je organiziran poseban prijevoz autobusima, dok će od večeras u 19 sati do sutra u 19 sati zabranjen prilaz biti i za taksiste. 

Štedljivi sjevernjaci stižu automobilima

Popis dolaska delegacija na proslavu pridruživanja Hrvatske EU otkriva tko je od državnika bio najštedljiviji. Izaslanici su mogli birati prijevozno sredstvo kojime će stići do Lijepe naše. Jedanaestero najštedljivijih stiže automobilom. S obzirom na udaljenost tu se ističu predstavnici Finske, Estonije i Latvije, koje nam nisu susjedne zemlje, ali njihovim predstavnicima nije problem putovati do Zagreba. No, ne navodi se odakle točno dolaze. 

Komercijalnim letom dolazi 18 državnika. Među njima su i predstavnici SAD-a i Kanade, jedini s američkog kontinenta, ali i predstavnici Francuske, Njemačke i Nizozemske. Državnim zrakoplovima također dolazi njih 18, a upogonili su ih i predstavnici susjednih zemalja, predsjednik i premijer Crne Gore, Vujanović i Đukanović te predsjednik Vlade i predsjednik Srbije, Dačić i Nikolić. Ostali političari susjednih zemalja dolaze automobilima, a neće izostati nijedan član predsjedništva BiH. Službenim avionom Europske unije danas stižu predsjednik Europske komisije José Manuel Barroso, predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy te predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz, dok se potpredsjednica Europske komisije Viviane Redding neće družiti s njima i stiže redovitim letom za Zagreb. 

Na današnju svečanu ceremoniju dolaze predstavnici svih zemalja Europske unije, a od visokih dužnosnika bitno je istaknuti francuskog ministra Thierrya Repentina, njemačkog ministra Michaela Georga Linka, potpredsjednicu Vlade Španjolske Sorayu Sáenz de Santamaríu, papinog izaslanika Giovannia Lajolu, talijanskog predsjednika Giorgia Napolitana te zamjenika predsjednika Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Nicka Clegga. Iz Afrike i Australije neće doći nitko, a boje Azije će predstavljati turski ministar Egemen Bagis čija zemlja nešto teritorija ima i na Europskom kontinentu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 172
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...