Obavijesti

News

Komentari 82

Vodostaj Korane raste, izlila se rijeka Kupa kod Jastrebarskog

Vodostaj Korane raste, izlila se rijeka Kupa kod Jastrebarskog
7

Na dubrovačkom području stanovnici zbog zamućenih izvora odlaze na cisterne po pitku vodu. Cesta kod Gradeca Pokupskog zatvorena je zbog izlijevanja Kupe

VIDEO

Zbog obilne kiše izlila se rijeka Kupa u Gradecu Pokupskom pa je od 8.45 sati zatvorena cesta D36 od Gradeca Pokupskog do Lijevog Sredičkog u dužini od 80 metara. Obilazak je preko Selskog Brda. 

Vodostaj Kupe u četvrtak u 7 sati iznosio je +659 u padu, Korana +678 s tendencijom laganog porasta. Vodostaji svih karlovačkih rijeka u srijedu su bili u laganom porastu, dok Kupa stagnira ili pada. No, zbog nabujale rječice Utinje, Korana u Luketićima i dalje lagano raste.

Zbog nabujale rječice Utinje poplavljena je lokalna prometnica Slunjski Moravci-Utinja. 

U Rastokama se brane zečjim nasipima

No, zato je obilna kiša ovog puta izazvala probleme stanovnicima slunjskih Rastoka. Morali su intervenirati lokalni vatrogasci gradnjom zečjih nasipa. 

Kako su javili iz Državne uprava za zaštitu i spašavanje, zbog visokog vodostaja Slunjčica je zaprijetila naselju. Za razliku od početka i sredine kolovoza kada je kiša poplavila brojne obiteljske kuće na karlovačkom području, ovog puta nije bilo tako kritično. No, vatrogasci su morali reagirati i to na rijeci Korani na kojoj je ‘zapeo’ dio vodenog parka. Bujica ga je s Foginovog kupališta odnijela na slap gdje je ‘zapeo’, nakon čega je uklonjen.

Novih problema bi, nažalost, moglo biti još s obzirom da se kiša očekuje sve do subote. Od četvrtka su, zbog vode na cestama djelomično za promet zatvorene neke ceste u Karlovcu i okolnim naseljima; Obala Trnskog u gradu Karlovcu, D 36 u mjestu Koritinja, cesta Donje Mekušje-Husje-Kobilić te lokalne ceste Mala Švarča-Logorište, Slunjski Moravci-Utinja, Veljun-Poloj te županijska cesta Topusko-Maljevac. Neki od odrona koji su se otvorili još početkom ili sredinom kolovoza, a koji do danas nisu sanirani, pogoršavaju situaciju. 

Dubrovčani po pitku vodu na cisterne

Zbog obilnih kiša i zamućenja izvora na dubrovačkom području, stanovnici su od srijede bili prisiljeni po pitku vodu odlaziti do cisterni raspoređenih na nekoliko lokacija u gradu, piše Dubrovački vjesnik. 

Vodostaj rijeke Omble prema posljednjem mjerenju u 4 sata ujutro je stagnirao na 72 centimetra, a od srijede kasno poslijepodne ima tendenciju pada, stoji na stranicama Hrvatskih voda. 

Kiša još neće prestati 

U cijeloj zemlji bit će još kiše, uz rijetka sunčana razdoblja. U većini kopnenih predjela očekuje se povremena kiša i kratkotrajni pljuskovi, a na jugu Dalmacije i grmljavina. U petak se očekuje sunčanije i toplije vrijeme, ali i dalje nestabilno uz mogućnost kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova. 

Jak vjetar otežava promet 

Zbog jakog vjetra, na dionici Jadranske magistrale između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Jak vjetar puše na dionicama autocesta A1 između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobića. Vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, osim u Dalmaciji. Iz HAK-a upozoravaju na moguće odrone zemlje i kamenja. U Gorskom kotaru magla mjestimice smanjuje vidljivost. 

Zbog vode na kolniku zatvorene su: D36 između Karlovca i Pisarovine u mjestu Koritinja, ŽC2245 Sveti Martin na Muri-GP Sveti Martin na Muri, ŽC2054 Šemovec-Jalžabet, ŽC3229 Topusko-Maljevac, ŽC3149 Donje Mekušje- Husje-Kobilić, ŽC3185 Logorište (Karlovac), LC25186 u zoni Jalževec, LC34074 Mala Švarča-Logorište i Obala Ivana Trnskog u Karlovcu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.