Obavijesti

News

Komentari 9

'Dug za prekovremene ćemo liječnicima isplatiti u ratama!'

'Dug za prekovremene ćemo liječnicima isplatiti u ratama!'
1

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je da prema preliminarnim izvješćima ukupni dug liječnicima zbog pogrešno obačunatih prekovremenih sati proteklih godina iznosi oko 700 milijuna kuna

VIDEO

- Definitivne brojeve nemam, moja financijska služba je to zatražila od bolnica. Broj koji se sada preliminarno spominje, ako se ne bude išlo na zatezne kamate i i druge oblike tužbi, jest oko 700 milijuna kuna, izjavio je Kujundžić novinarima prigodom otvorenja dnevnih bolnica u Kliničkoj bolnici Dubrava.

- Omaška se dogodila 2013. godine, kada za dežurstva nisu obračunali dodatke za odgovornost i uvjete rada, a sada to treba ispraviti. Kao što smo rješavali druge probleme, riješit ćemo i to. S liječnicima ćemo dogovoriti kad će im to biti isplaćeno, kroz nekoliko mjeseci u ratama, izjavio je Kujundžić.

Primjerice, KB Dubrava svojim zaposlenicima za pogrešno obračunati prekovremeni rad od 2013. do danas duguje između 5 i 6 milijuna kuna. 

Kujundžić je najavio da će pregovori o načinu vraćanja duga započeti čim u Ministarstvo zdravstva stigne odluka Vrhovnog suda. 

Vrhovni sud je prije tjedan dana donio odluku po kojoj zdravstveni radnici za vrijeme važenja Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, koji u redovnom radu imaju pravo na uvećanje plaća za posebne uvjete rada i pravo na uvećanje plaća za iznimnu odgovornost za život i zdravlje ljudi, imaju pravo na uvećanje plaća i za prekovremeni rad.

Neslužbeno se procjenjuje da bi ukupni dug, koji bolnice trebaju isplatiti zajedno s kamatama, trebao iznositi oko 1,5 milijardi kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.