Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

Dukat još više pomaže malim mljekarima diljem Hrvatske

Zatvaranje tržnica zbog epidemije COVID-19 onemogućilo je malim mljekarama prodaju proizvoda na tržnicama. S druge strane proizvodnja mlijeka ne staje. Dukat je na sebe preuzeo otkup mlijeka malih mljekara...

Hrvatski farmeri danas proizvode manje od 50 posto hrvatskih potreba za mlijekom, a proizvodnja mlijeka kao i broj farmera iz godine u godinu pada. Stoga je nužno otkupiti i preraditi svaku dragocjenu litru mlijeka koja se u Hrvatskoj proizvede.  Mjere prevencije širenja koronavirusa dovele su i do privremenog zatvaranja tržnica diljem zemlje, a manje mljekare i njihovi farmeri ostali su bez mogućnosti plasiranja svojih proizvoda na tržište. U nezavidnoj situaciji našli su se i oni proizvođači mlijeka i mliječnih proizvoda koji mliječne proizvode prodaju na svom kućnom pragu, a koji to danas ne mogu činiti zbog mjera ograničenog kretanja stanovništva između gradova.  Kako bi pomogao malim mljekarama i njihovim farmerima Dukat je u jeku krize koronavirusa, u skladu s vlastitim prerađivačkim mogućnostima, pokrenuo solidaran otkup mlijeka od manjih mljekara, kako bi zajednički prebrodili ovo teško razdoblje. Na ovaj je način Dukat osigurao nastavak otkupa mlijeka malih mljekara preuzimajući njihovo mlijeko za vlastitu preradu. Uz očuvanje proizvodnje mlijeka, Dukat je pokazao veliko srce i solidarnost s važnim sudionicima domaćeg mljekarskog  – malim mljekarama i njihovim farmerima.

Iz Dukata poručuju kako vjeruju da će Hrvatska zahvaljujući ovoj krizi osvijestiti problem vlastite nedostatnosti u proizvodnji hrane te da će buduće mjere Vlade RH biti usmjerene upravo u smjeru  revitalizacije domaćeg poljoprivredno-prehrambenog sektora. U našoj najvećoj mljekari ističu i kako potrošači mogu značajno pridonijeti  i podržati hrvatsko gospodarstvo birajući na policama trgovina kvalitetne domaće proizvode.

Jedna od sirana koja je uslijed pandemije COVID-19 preko noći ostala bez mogućnosti prodaje svojih proizvoda je sirana BIOGAL iz Donjeg Daruvara. Ova je sirana mlijeko svojih farmera prerađivala u meke, polutvrde i tvrde sireve te ih  plasirala primarno u  delikatesne trgovine i ugostiteljske objekte, a poslovanje je bilo u najvećoj mjeri vezano uz turističku sezonu. Danas, kada  su ti objekti  zatvoreni  a turistička sezona neizvjesna, Dukat solidarno preuzima mlijeko kooperanata BIOGAL-a kako bi očuvali proizvodnju mlijeka u Hrvatskoj. 
 - Vratili ste mi san kada ste preuzeli mlijeko naših kooperanata. Da nije tako, morali bi otkazati otkup mlijeka našim farmerima, a jednom kada proizvodnja mlijeka stane teško se ponovno pokreće. Hvala vam!  - rekla je gospođa Melita Pokorni, vlasnica sirane BIOGAL.

Tema: Kupujmo domaće proizvode – čuvajmo radna mjesta

Message