Obavijesti

News

Komentari 12

Dunav je mutan i nepredvidiv: Traže majku (28) pipajući dno

Dunav je mutan i nepredvidiv: Traže majku (28) pipajući dno
1

Stari Vukovarci koji dobro poznaju Dunav kažu da je tijelo nesretne žene zasigurno zapleteno u granje i kamenje upravo u tom dijelu gdje se i utopila ili u neposrednoj blizini

VIDEO

Nikakvih rezultata nema ni treći dan potrage za tragično stradalom Željkom Šalajić (28) iz Vukovara koja se u petak oko podneva utopila u Dunavu nakon što je u njega skočila pokušavajući spasiti trogodišnjeg sina Stefana. 

Stefan je upao u Dunav nesretnim slučajem, igrajući se pored rijeke gdje se toga dana šetao sa bakom i mamom, a nakon što je upao u vodu, mama je skočila za njim. Sve je na obali bespomoćno gledala užasnuta baka koja je očajno zvala upomoć. Tijelo nesretnog dječaka Dunav je izbacio gotovo odmah, oko 800-tinjak metara dalje od mjesta utapanja, a Željka je netragom nestala. Dio Dunava u kojemu se dogodila tragedija već tri dana pretražuju ronioci, Gorska služba spašavanja, a od subote i potražni psi koji obilaze desnu stranu vukovarske obale.

- Roniocima je iznimno teško jer je Dunav mutan i gotovo da i nema vidljivost, svega je desetak centimara, pa oni zapravo dno pretražuju doslovce pipajući. Članovi službe spašavanja neprestano plove na 10-tak kilometara od Vukovara premda Šarengradu ne bi li uočili tijelo žene. U potragu su se uključili i mještani koji imaju čamce, koji dobro poznaju Dunav, pa i oni pretražuju svaki centimetar. Ni potražni psi još nisu dali nikakav rezultat - kazao je Zlatko Becić, voditelj akcije HGSS u Vukovaru.

HNK Cibalia - NK Osijek HNK Cibalia - NK Osijek HNK Cibalia - NK Osijek
13
| Foto: Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija

Potragu otežavaju i loši vremenski uvijeti te vjetar koji pojačava inako jaku struju Dunava. Stari Vukovarci koji dobro poznaju Dunav kažu da je tijelo nesretne žene zasigurno zapleteno u granje i kamenje upravo u tom dijelu gdje se i utopila ili u neposrednoj blizini, jer u tom dijelu Dunav ima veliki zavoj i sve što rijeka do njega donese, ostane tu. 

- Struje Dunava su nepredvidive. Kada smo zadnji puta imali slučaj utapljanja, tijelo je pronađeno na srpskoj strani Dunava - rekao je glasnogovornik PU Vukovarsko srijemske Domagoj Džigumović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.