Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Dušan Kovačević otkrio: Kako smo oteli Wu-Tang Clan?

Dušan Kovačević otkrio: Kako smo oteli Wu-Tang Clan?
1

“Može se reći da smo ih doslovce oteli na ruti između Stockholma i Helsinkija” - rekao je Dušan Kovačević, osnivač Exita i Sea Stara. Tako počinje bez sumnje najuzbudljivija festivalska priča godine

VIDEO

Turneja “Bogovi rapa” objavljena je početkom godine. Po izvornom planu Wu-Tang Clan je trebao od 10. do 27. svibnja proći 11 stanica od Velike Britanije i Irske preko Francuske, Njemačke i Nizozemske sve do skandinavskih zemalja. U tamošnjim metropolama bukirane su grandiozne arene, a gust raspored nije otvarao puno prostora za bilo kakva dodavanja. Sve dok nije došao poziv iz EXIT-a.

“Nazvao sam njihovog agenta i objasnio da im je mnogo bolje da tih par dana između dva koncerta provedu na sunčanom Jadranu nego u skandinavskoj hladnoći i uz put prirede na Sea Staru, verujemo, najbolji koncert na čitavoj turneji” – otkriva Dušan Kovačević

Pregovori su trajali jako dugo, međutim argumenti organizatora, izuzetan ugled kojeg EXIT uživa među agentima i menadžmentima brojnih glazbenika te iskustvo i sjećanja na nastup koji je Wu-Tang imao na Petrovaradinskoj tvrđavi bili su izuzetno jaki aduti.

“U ovakvim situacijama potrebno je biti fleksibilan i razumjeti potrebe benda. Oni su izričito odbili putovati redovnim linijama, pa smo morali osigurati luksuzni VIP privatni jet. i to ne bilo kakav, već najluksuzniji moguć, kakvih u svijetu ima svega par stotina, s preko 50 mjesta u biznis klasi, predviđen za potrebe posebnih klijenata, s vrhunskom udobnošću i uslugom. Također, osigurali smo im vrhunsku produkciju s glavnih pozornica EXIT festivala i superioran dizajn pozornice na kojoj će nastupiti, još napredniji nego prethodne godine“ – dodaje Kovačević.

U povijesti glazbe i pop kulture malo je kolektiva koji mogu stati u istu rečenicu s Wu-Tang Clanom, pogotovo jer njihova glazba, stav i kreativnost zvuče svježe i uzbudljivo i za nove generacije. Turneja „Bogovi rapa“ koja slavi 25 godina epohalnog izdanja „Enter the Wu-Tang (36 Chambers)“, zajedno sa sjajnim dokumentarcem „Of Mics And Men“ i istoimenim EP-em, kao i nakon što im je rodni Njujork dodelio cijeli kvart na matičnom Staten Islandu pokazuju da 2019. bend i dalje dominira najjačim žanrom na planeti. U takvoj situaciji EXIT-ov tim uspio je izboriti se da bend dođe na Sea Star festival. Ipak, to nije sve. 

„Ono što oni još ne znaju je da će se u potpunosti zaljubiti u Istru“ – zaključuje Dušan Kovačević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura