Obavijesti

News

Komentari 2

Duspara: Dao sam novac, ali su izrezali moju izjavu

Duspara: Dao sam novac, ali su izrezali moju izjavu
5

Sl. Brod: Gradonačelnik Mirko Duspara tvrdi da su izrezali izjavu kao da se radi o samopromociji, a on je htio upozoriti na problem u kojem je grad

VIDEO

Gradonačelnika Slavonskog Broda, Mirka Dusparu, gradski vijećnici u petak su prozvali za sklapanje ugovora s PR agencijom Moire. Za 58.300 kuna su mu jamčili proboj u medije, a gradonačelnik je priznao da mu je nakon toga omogućen nastup u Globusu, Nacionalu i emisiji HRT-a Brisani prostor te da mu je obećano gostovanje u emisiji Otvoreno.
- Pokraj svih dosadašnjih nastupa na nacionalnim medijima nakon konzumiranja ugovora trebali smo odraditi još jednu emisiju Otvoreno, ali tada je došlo do izručenja generala Zagorca iz Austrije, pa je emisija otpala. Nedugo potom ubijena je Ivana Hodak, zatim i Ivo Pukanić, pa je emisija otpala, ali iskoristit ćemo je sad, rekao je na burnoj sjednici slavonskobrodskog Gradskog vijeća gradonačelnik dr. Mirko Duspara.
- Gospodin Duspara nikada nije trebao biti moj gost, i ne znam odakle su se te informacije pojavile. No sve moje teme i goste za emisije znaju i moji urednici, pa možete provjeriti kod njih, rekla je urednica Otvorenog Dijana Čuljak. Glavna urednica informativnog programa, Hloverka Novak Srzić, ustvrdila je da je, koliko ona zna, Duspara nastupio jedino u Dnevniku kako bi govorio o problemu s pitkom vodom u Slavonskome Brodu.
- Pokrenuli smo internu istragu da vidimo tko od novinara komucira s agencijama, pa ćemo onda nakon toga znati više, rekla je Novak Srzić. Bilo kakvo plaćanje za nastup u Otvorenom ili bilo kojoj drugoj informativnoj emisiji Hrvatske televizije ili Hrvatskog radija kategorički opovrgava i glasnogovornik HRT-a Janos Römer.
- Ako postoji sumnja da je itko zlouporabio medijski prostor javne televizije, u ponedjeljak ćemo zatražiti istragu Državnog odvjetništva. Ni preko vikenda ne sjedimo skrštenih ruku. Ravnatelj je od svih navodno upletenih zaposlenika zatražio očitovanje. No za prvu ruku bih ipak pretpostavio da je gospodinu Duspari netko nešto krivo protumačio, ustvrdio je Römer. Rekao je također kako je HTV u slučaju da se sumnje pokažu istinitima predvidio niz najstrožih mjera, pa i otkaz kao jednu od mogućih.
- Nitko ne može platiti da se pojavi u bilo kojoj informativnoj emisiji naše kuće. Kako kod nas radi 3.500 ljudi, moguće je da nekad netko nekome nešto ponudi, ali svi oni koji imaju takva iskustva, trebaju nam se javiti kako bi protiv takvih pojava mogli poduzeti adekvatne mjere - rekao je Römer. U prozvanoj PR Agenciji tvrde kako se gradonačelnik Duspara samo krivo izrazio.
- Mi smo mu pomogli da prekine medijsku blokadu oko priče o zemljištu na Korčuli. To je zemljište Slavonski Brod dobio od države. Tada se pojavio gospodin Ivan Dragičević, vlasnik tvrtke Novogradnja i brat Tomislava Dragičevića iz INA-e. Za prijašnjeg vlasnika, Ferijalni savez, on je na objektima ondje '91 izvodio neke građevinske radove. Nisu mu platili, pa je naplatu tražio od novoga vlasnika, Grada Slavonskoga Broda. Općinski sud je presudio u njegovu korist, pa mu je Grad trebao platiti više od 150 milijuna kuna. Taj novac nije imao, a Dragičević je blokirao račune grada. O toj temi nitko od lokalnih medija nije se usudio pisati, pa nas je gradonačelnik angažirao. Duspara danas tvrdi da su lokalni mediji, povezani s Ivanom Dragičevićem, izrezali njegovu izjavu na način koji njima odgovara i tako je prezentirali.
- Naime, Županijski sud u Slavonskome Brodu ustanovio je da na tih 150 mil. kuna potraživanja nema pravo gospodin Dragičević nego država. Skinuli su blokadu, i evo, sad je u središtu pažnje navoda samopromocija gradonačelnika za 50.000 kuna, a uopće se ne govori o problemu od 150 milijuna kuna, zaključio je Duspara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.