News

Komentari 2

Duspara: Jelić korektno obavlja funkciju državnog tajnika, ali različito je biti gradonačelnik...

Duspara: Jelić korektno obavlja funkciju državnog tajnika, ali različito je biti gradonačelnik...

Činjenica da sam 16 godina na čelu grada potvrđuje da sam, prema ocjenama građana, dobar izbor za ovaj grad. Puno toga smo napravili, ali puno je toga što još pred nama, kaže Mirko Duspara

Mirko Duspara, aktualni gradonačelnik Slavonskoga Broda i nezavisni kandidat, vjeruje kako će i nakon nedjeljnog drugog kruga ostati i peti mandat u gradonačelničkoj fotelji. S njim smo razgovarali o finišu kampanje, budući da je Slavonski Brod jedno od zanimljivijih izbornih bojišta.

Kakva su vaša očekivanja u II. krugu?

Situacija na ovogodišnjim izborima ista je kao 2013. i 2017. pa očekujem da će građani Slavonskog Broda i ove nedjelje, kao i u prvo krugu kad su mi iskazali povjerenje za novi mandat, za svoj grad izabrati sigurnost i stabilnost.

Uglavnom se govori o mladima, što je pohvalno, ali što planirate učiniti i za Brođane u starijoj dobi?

Za građane starije dobi Grad Slavonski Brod već sada provodi brojne programe s kojima nastavljamo, poput pomoći u kući, besplatnog javnog prijevoza, božićnice i uskrsnice i slično, a u predstojećem razdoblju planiramo izgraditi i Gradski dom za starije.

Što mislite o protukandidatu Draganu Jelić́u?

Funkcija državnog tajnika, koju gospodin Jelić korektno obnaša, značajno se razlikuje od gradonačelničke pozicije. Za to je ključno dobro poznavati grad i sve njegove potrebe i probleme, a to je teško ako u tom gradu ne živite, već tu provodite samo vikende. Upravo  brojni prijedlozi i najavljeni projekti gospodine Jelića potvrđuju nedovoljno poznavanje situacije u Slavonskom Brodu budući da brojne stvari koje ističe Grad Slavonski Brod već provodi, dok je za neke druge potrebno ispuniti brojne preduvjete, s čime smo u Gradu itekako upoznati. Činjenica je i kako su čelnici HDZ-a, stranke koja stoji iza gospodina Jelića, Gradu Slavonskom Brodu načinili veliku štetu stajući iza velikih sporova koji su se neosnovano vodili protiv Grada, a upravo oni danas stoje iza njega te ga financijski podupiru.

Ne mislite li da je nakon 16 godina došlo vrijeme da upravljanje gradom prepustite nekom drugom?

Činjenica da sam 16 godina na čelu grada potvrđuje da sam, prema ocjenama građana, dobar izbor za ovaj grad. Puno toga smo napravili, ali puno je toga što još pred nama. Treba završiti započete projekte i postaviti čvrste temelje za daljnji razvoj grada, a upravo zahvaljujući činjenici da jako dobro poznajem sve potencijale i poteškoće Slavonskog Broda, imam dovoljno znanja i iskustva za dalje, što građani evidentno prepoznaju i zbog čega mi daju svoje povjerenje. Pored brojnih realiziranih projekata, spriječio sam u naumu sve one koji su imali namjeru otimati vrijednu gradsku imovinu, koju smo na dobrobit svih građana ovog grada uspjeli sačuvati. Gospodin Jelić, s druge strane, nikada nije uspio povesti ovaj grad.

Najčitaniji članci