Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Dužnosnicima će suditi za smrt 64 ljudi u požaru 2017.

Optužena su tri zapovjednika civilne zaštite, tri lokalna zastupnika, jedan zaposlenik gradske uprave, dva visoka službenika električne tvrtke i tri dužnosnika tvrtke za održavanje ceste 236

A firefighter stands near a firewall in Tablado, near Muniellos park, Asturias
Foto: ELOY ALONSO
0 komentara

Na suđenju bez presedana u Portugalu zapovjednicima civilne zaštite, gradonačelnicima i službenicima električne tvrtke sudit će se za ubojstvo iz nehaja nakon najsmrtonosnijeg šumskog požara u povijesti te zemlje, objavile su u četvrtak vlasti. 

Firefighters work to put out fire during a forest fire in Capelo VIŠE OD 150 OZLIJEĐENIH Poginula 64 stanovnika: Požar u Portugalu je pod kontrolom

Nakon "iznimno složene" istrage, sud u Leiriji, u središnjem dijelu Portugala, optužio je 12 osoba koje će morati odgovarati za ulogu koju su odigrale u događajima koji su doveli do smrti 64 osobe u požaru koji je izbio 17. lipnja 2017. u mjestu Podrogao Grande, 190 kilometara sjeverno od Lisabona. 

"Još ne znam detalje optužnice, ali se čini da je to prvi put da javnim osobama prijeti optužba tog tipa", izjavio je Domingos Xavier Viegas, koordinator istražnog povjerenstva osnovanog na inicijativu parlamenta koje je istaknulo nekoliko teških propusta u borbi protiv požara i mjerama prevencije. 

Među optuženima su tri zapovjednika civilne zaštite, tri lokalna zastupnika, jedan zaposlenik gradske uprave, dva visoka službenika električne tvrtke i tri dužnosnika tvrtke odgovorne za održavanje nacionalne ceste 236 gdje je 47 žrtava ostalo zarobljeno u automobilima pokušavajući pobjeći od plamena, piše u priopćenju tužiteljstva. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message