News

Komentari 1

Dva automobila naletjela na medvjeda na Ipsilonu

Dva automobila naletjela na medvjeda na Ipsilonu

Nesretna životinja se na cestu spustila sa Ćićarije ili Učke. Nakon sudara je uginula, a lešinu su preuzeli lovci. Oba automobila su manje oštećena

Moji prijatelji su se vraćali iz Zagreba kući i na Istarskom su ipsilonu u blizini Cerovlja vidjeli medvjeda. Ležao je uz rub ceste i bio je teško ozlijeđen, no još je uvijek vukao zadnje noge. Sa strane je stajao jedan automobil, pa su pretpostavili da je on udario životinju. Nisu se zaustavljali jer ih je bilo strah, kaže naš čitatelj iz Novigrada u Istri. U PU istarskoj su rekli da je medvjed u srijedu navečer pretrčavao cestu te da je na njega najprije naletio Golf, talijanskih registracija koji je vozio D.U.. Od siline udara životinja je odbačena na suprotnu stranu ceste gdje ga je udario Smart, pulskih registracija koji je vozila A.Š.. Zrinka Jurić iz tvrtke Bina-Istra, koja upravlja Ipsilonom kaže da se životinja spustila s Ćićarije ili Učke.
- Medvjed je nakon sudara ugino, a lešinu su preuzeli lovci. Na automobilima su nastala manja oštećenja. Promet nije bio u prekidu nego su ga naši djelatnici regulirali - rekla je Zrinka Jurić. Prof. dr. Đuro Huber s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu kaže da godišnje u prometu pogine 10 do 15 medvjeda.
- Ove godine nije rodila bukva s kojom se medvjedi obično hrane pa puno životinja lunja po naseljima i kopa po smeću. Vjerojatno se i ovaj medo spustio zbog potrage za hranom - kaže Huber.

Najčitaniji članci