Obavijesti

News

Komentari 1

Dva brodoloma u dva dana u Brazilu: Umrlo više od 40 ljudi

Vlasti države Pare objavile su da je broj mrtvih u brodolomu na rijeci Xinguu porastao na 19. Na brodu je bilo 49 ljudi. Dvadeset tri osobe su spašene, a nastavlja se potraga za sedmero nestalih

VIDEO

U dvama brodolomima u Brazilu u dva dana poginula je najmanje 41 osoba, pri čemu su u potonuću trajekta sa 130 ljudi u četvrtak u saveznoj državi Bahiji život izgubile 22 osobe.

U brodolomu koji se u utorak navečer dogodio na rijeci Xingu, u saveznoj državi Pari, poginulo je 19 ljudi, navodi se u najnovijem izvješću mjesnih vlasti.

"U ovoj fazi potrage možemo potvrditi da su 22 osobe poginule", rekao je za AFP zapovjednik Flavio Almeida, glasnogovornik brazilske mornarice, u vezi s brodolomom koji se dogodio u četvrtak.

"Pronašli smo 21 preživjelu osobu, ali mnoge su preuzeli civilni brodovi", dodao je, rekavši da u potrazi sudjeluje 126 vojnika.

Nesreća se dogodila u četvrtak ujutro dok je trajekt plovio iz Salvadora, glavnog grada države Bahije u Mar Grande, na susjednom otoku Itaparici, priopćile su sigurnosne službe.

Mornarica je objavila da je na trajektu bilo 129 putnika i četiri člana posade, a kapacitet mu je bio 160 ljudi.

Vlasti države Pare objavile su u četvrtak ujutro da je broj mrtvih u brodolomu na rijeci Xinguu porastao na 19. Na brodu je bilo 49 ljudi.

Dvadeset tri osobe su spašene, a nastavlja se potraga za sedmero nestalih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji