Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dva dana je 'buljio' u mobitel, a onda se nije mogao pomaknuti

Hitnom operacijom 29-godišnjaku iz Kine su uklonjeni krvni ugrušci kako bi ponovno mogao osjećati ruke i noge, no za potpuno oporavak bila je potrebna višetjedna fizikalna terapija

3 komentara

Muškarac iz Kine ostao je potpuno paraliziran nakon što je dva dana 'buljio' u mobitel igrajući igrice, piše Oddity Central.

Većinu vremena 29-godišnjak iz Guangzhoua provodio je gledajući u mobitel, no okidač je bio igraći maraton u kojem je sudjelovao prošlog mjeseca. Puna dva dana pokušavao je biti najbolji u svojoj omiljenoj mobilnoj igrici, no trećeg dana u ranim jutarnjim satima osjetio je snažnu bol i ukočenost vrata. Ubrzo su mu protrnuli svi udovi i više se nije mogao pomaknuti. Obitelj ga je brzo prevezla do bolnice gdje su magnetska rezonancija i drugi nalazi potvrdili sumnje liječnika - dijagnosticirana mu je cervikalna spondiloza - paraliza uzrokovana krvnim ugrušcima koji su pritiskali leđnu moždinu. 

Bolest se razvijala duže vremena, no igraći maraton i dvodnevni položaj u kojemu je glava bila pognuta ubrzano su pogoršali stanje mladića. Hitnom operacijom liječnici su mu odstranili krvne ugruške kako bi ponovno mogao osjećati ruke i noge, no za potpuno oporavak bila je potrebna višetjedna fizikalna terapija kako bi vratio finu motoriku. Liječnik dr. Huiyong upozorio je da bi se stanje moglo vratiti ukoliko mladić nastavi  s pretjeranim korištenjem mobitela. 

Dijagnostika je neumoljiva - dugotrajni položaj pognute glave suprotan je prirodnom položaju zakrivljene kralježnice što može dovesti do degenracije i kompresije živaca, a onda posljedično i do ukočenosti vrata. U ekstremnim slučajevima, kao što je slučaj ovog 29-godišnjaka, ozbiljnije komplikacije mogu dovesti i do paralize udova. 

Možda vas zanima i ovo:
Message