Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Dva remontirana helikoptera Mi-171 Sh upućena u KFOR

Helikopteri Mi-171 Sh, oznaka 220 i 221, uspješno su odradili potreban broj od sto sati naleta nakon remonta i pokazali se operativno spremnim za izvršavanje zadaća

Foto: OSRH
3 komentara

Petnaest pripadnika Eskadrile višenamjenskih helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) s dva remontirana helikoptera Mi-171 Sh upućeni su u područje NATO operacije potpore miru u Republici Kosovo (Kosovo Force – KFOR), izvijestio je u petak poslijepodne MORH.

Helikopteri Mi-171 Sh, oznaka 220 i 221, uspješno su odradili potreban broj od sto sati naleta nakon remonta i pokazali se operativno spremnim za izvršavanje zadaća te će u operaciji potpore miru u Republici Kosovo zamijeniti transportne helikoptere Mi-8 MTV1.
Temeljne zadaće u području KFOR-a bit će im prijevoz snaga, tereta i sredstava, zadaće izviđanja te održavanje sposobnosti snaga brzog odgovora (quick reaction forces – QRF).
Zapovjednik zrakoplovne sastavnice 31. HRVCON-a KFOR-a je bojnik Tihomir Majerić, ujedno i zamjenik zapovjednika 31. hrvatskog kontingenta u KFOR-u

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message