News

Komentari 1

Dvanaestero mrtvih u eksploziji u blizini zračne luke u Adenu

Dvanaestero mrtvih u eksploziji u blizini zračne luke u Adenu

U Jemenu od 2014. traje rat u kojemu sudjeluju provladine snage i hutisti, pobunjenici koji kontroliraju velik dio sjevera zemlje, pa tako i glavni grad Sanu

Najmanje je dvanaestero civila poginulo u subotu u eksploziji blizu zračne luke u Adenu, drugom po veličini jemenskom gradu u kojemu je sjedište vlade, rekao je za AFP dužnosnik sigurnosnih službi.

"Dvanaest civila je izgubilo život u eksploziji blizu zračne luke u Adenu", rekao je taj izvor ne navodeći o kakvoj je eksploziji riječ. Rekao je da je u eksploziji ranjen još nepoznat broj ljudi.

Na mjestu događaja vatrogasci su gasili požar prouzročen eksplozijom a spasioci su izvlačili truplo iz uništenog automobila, izvijestio je novinar AFP-a.

U Jemenu od 2014. traje rat u kojemu sudjeluju provladine snage i hutisti, pobunjenici koji kontroliraju velik dio sjevera zemlje, pa tako i glavni grad Sanu.

Hutisti imaju političku potporu Irana a vlast od 2015. vojno pomaže koalicija na čelu sa Saudijskom Arabijom, koja graniči s Jemenom i protivnik je Teherana.

Podatci međunarodnih organizacija pokazuju da su u tom ratu izginuli desetci tisuća ljudi a milijuni su raseljeni.

Ovih tjedana žestoke se borbe vode u okolici Mariba, posljednjeg uporišta provladinih snaga na sjeveru Jemena koje pobunjenici opsjedaju.

Ovog tjedna je jedan od vođa hutista, Mohammed Nasser al-Atifi rekao da su pobunjenici "gotovo okružili" grad i da je njegovo osvajanje "samo pitanje vremena".

Najčitaniji članci