News

Komentari 2

Dvije žene po kafićima držale ilegalne kockarske automate

Dvije žene po kafićima držale ilegalne kockarske automate

Dvije žene (35) i (56) sa šireg sinjskog područja prijavljene su zbog organiziranja nedozvoljenih igara na sreću, jer su po kafićima držale ilegalne kockarske automate, izvijestila je splitska policija.

Policija je tijekom listopada i studenog ove godine utvrdila da se u dva ugostiteljska objekta na području Hrvaca nezakonito nalaze aparati za igre na sreću i to u svakom ugostiteljskom objektu po pet aparata bez nadzornih markica Ministarstva financija.

"Zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela aparati su oduzeti i pohranjeni u policijsku postaju te ih je u sklopu istraživanja pregledao inspektor Ministarstva financija", izvijestila je policija. 

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 35-godišnjakinja i 56-godišnjakinja u dva ugostiteljska objekta od točno neutvrđenog vremenskog razdoblja pa do listopada i studenog 2020. "s ciljem pribavljanja imovinske koristi, bez odobrenja nadležnog tijela, obavljale djelatnost javnog priređivanja, obavljanja ili promicanja nedozvoljenih igara na sreću".

To su činile unutar ugostiteljskog objekta gdje to nije dozvoljeno, a automati, osim toga, nisu imali ni nadzorne markice Ministarstva financija, istaknuli su u policiji.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih žena su podnesene kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Najčitaniji članci