Obavijesti

News

Komentari 11

Dvoje teško ozlijeđenih: Gliser se zabio u plutajući svjetionik

Dvoje teško ozlijeđenih: Gliser se zabio u plutajući svjetionik
1

Mladić (25) i djevojka (27) punom brzinom zabili su se u plutajući svjetionik u uvali Ilovik u ponedjeljak oko 1.25 sati. Okolnosti nesreće bit će poznate nakon očevida

VIDEO

Gliser od četiri metra s vanbrodskim motorom od 50 konjskih snaga u punoj brzini udario je u plutajući svjetionik u uvali Ilovik na Lošinju noćas oko 1.25 sata. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru krenula je u akciju odmah po dojavi. Oba člana posade su ozlijeđena, mladić D. Š. (25) i djevojka I. S. (27).

Središnjica je zbog mladića organizirala hitan medicinski prijevoz jer su u pitanju bile teške ozljede opasne po život. Jadrolinijin trajekt prevezao ih je do Malog Lošinja, a zatim su mladića gliserom odveli u KBC Rijeka. Tamo su ga stabilizirali. Djevojci je pomoć pružena u Malom Lošinju. 

Nije zabilježeno zagađenje mora, a oštećeni gliser otegljen je do obale. Uzroci nesreće znat će se nakon očevida. 

Motorna jahta Korina nasukala se na Hvaru

Nešto prije 2 sata u noći na ponedjeljak motorna jahta 'Korina' u vlasništvu hrvatske charter tvrtke nasukala se ispred luke Hvar. Pet članova posade zatražilo je pomoć. S obzirom na to da nitko od talijanskih brodolomaca nije bio ozlijeđen, Središnjica im je predložila pomoć komercijalne tvrtke 'Emergency sea', no charter tvrtka odbila je pomoć. Samostalno su odsukali plovilo. 

Olujni vjetar bacio jedrilicu na stijene

Češki državljanin (60) zatražio je pomoć oko 3.25 sata. Nasukao se jedrilicom od deset metara na južnoj strani otoka Zlarin. Olujni udari južnog vjetra bacili su ga na stijene. Djelatnici Pomorske policijske postaje Šibenik utvrdili su da je jedrilica čvrsto nasukana. Nisu joj mogli prići zbog jakog nevremena pa su uputili brodolomca da pričeka pomoć djelatnika nadležne Lučke kapetanije Šibenik. Oni su jutros u 9 sati odsukali jedrilicu. 

Nasukali se na otoku Iloviku

Nešto kasnije, u 3.55 sata, jedrilica 'Ivan 1' sa šest čeških članova posade nasukala se na zapadnoj strani otoka Ilovika. Komercijalno plovilo tvrtke 'SeaHelp' oteglilo je jedrilicu oko 5.30 sati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...