News

Komentari 0

Dvojica muškaraca proglašena krivima za smrt 39 Vijetnamaca

Dvojica muškaraca proglašena krivima za smrt 39 Vijetnamaca

Dvojica muškaraca proglašena su krivima za ubojstva 39 muškaraca, žena i djece iz Vijetnama koji su pronađeni mrtvi u kamionu hladnjači blizu Londona prošle godine

 Britaniju i Vijetnam šokirala je smrt 39 muškaraca, žena i djece iz Vijetnama koji su pronađeni mrtvi u kamionu hladnjači blizu Londona prošle godine. 

Dvojica muškaraca proglašena su krivima za ubojstva, a taj je slučaj bacio svjetlo na ilegalnu globalnu trgovinu koja šalje siromašne iz Azije, Afrike i s Bliskog istoka na opasna putovanja na Zapad.

Eamonn Harrison, 24-godišnji vozač kamiona iz Sjeverne Irske, proglašen je krivim po 39 točaka optužnice za ubojstvo i jednoj točki za zavjeru u svrhu pomaganja ilegalnoj imigraciji.

Gheorghe Nica, 43, iz Essexa na jugoistoku Engleske, također je proglašen krivim po istoj optužnici. Još dvije osobe ranije su se izjasnile da su krive za umiješanost u smrt migranata.

Većina preminulih, u dobi od 15 do 44 godine, bila je iz pokrajina Nghe An i Ha Tinh u sjevernom Vijetnamu, gdje slabi izgledi za pronalaženje posla, ekološke katastrofe i obećanje o financijskoj nagradi u inozemstvu potiču migraciju.

Najčitaniji članci