Obavijesti

News

Komentari 5

Dvojica prebila pacijenta (48), umalo je ostao bez oka

Dvojica prebila pacijenta (48), umalo je ostao bez oka

Muškarci stari 25 i 31 godinu brutalno su pretukli pacijenta (48), koji je čekao upućivanje na ovbezno psihijatrijsko liječenje. Isti muškarac napadnut je i prije desetak dana

VIDEO

U Bolnici za osobe lišene slobode (BOLS) u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu u četvrtak oko 23 sata dvojica pacijenata pretukla su trećega. Budući da su ga teško ozlijedili morala je intervenirati i zagrebačka policija.

- Muškarci stari 25 i 31 godinu su unutar zdravstvene ustanove fizički napali 48-godišnjaka. Liječnička pomoć pružena mu je u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Kriminalističko istraživanje je u tijeku - izvijestila je policija na službenim stranicama.

Kako doznajemo, pretučeni je D. B., koji u BOLS-u čeka smještaj u psihijatrijskoj ustanovi s obzirom da mu je izrečena mjera obveznog psihijatrijskog liječenja. Naši dobro upućeni izvori kažu da se u Svetošimunskoj nalazi desetak takvih pacijenata s mjerama obveznog psihijatrijskog liječenja. Često se tuku, ali bez težih posljedica zbog čega to ostaje ispod policijskog radara. Istog muškarca navodno su napali i prije desetak dana te ga lakše ozlijedili.

Koji je motiv napada utvrdit će policija te protiv napadača podnijeti kaznene prijave, vjerojatno zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U zatvorskom sustavu vlada kroničan manjak sestara i liječnika koji je, upozoravaju upućeni, doveo do toga da s teškim psihijatrijskim slučajevima nema tko raditi. Pravosudni policajci dijele lijekove pritvorenicima i zatvorenicima što može dovesti do ugrožavanja sigurnosti u zatvorima. 

U Bolnici za osobe lišene slobode (BOLS) na natječaje za zapošljavanje liječnika već godinama se gotovo nitko ne javlja. Od desetak potrebnih internista, liječnika opće prakse i psihijatara nitko se nije prijavio.  Razlog tome su, kako doznajemo, plaće manje nego što imaju njihove kolege u drugim bolnicama, teže dobivanje specijalizacija i nemogućnost napredovanja. Ne pomaže ni beneficirani radni staž.

Prije četiri mjeseca pisali smo o silovanju mladića (26) u Zatvorskoj bolnici. Žrtva i silovatelj, inače njegov vršnjak, bili su smješteni u sobu s još nekoliko zatvorenika. Zagrebačka policija tad je kazala kako je prijavu zaprimila 17. veljače te kako su proveli kriminalističko istraživanje te protiv osumnjičenika podnijeli kaznenu prijavu. 

Neslužbeno doznajemo kako su sobu u kojoj su se nalazili nekoliko puta tijekom večeri obilazili pravosudni policajci, no žrtva im se, navodno, nije obratila sve do sutradan ujutro. Tek je onda prijavila silovanje. Prema podacima Ministarstva pravosuđa, u zatvorima i kaznionicama diljem zemlje silovanja su rijetka. U pravilu imaju jednu takvu prijavu godišnje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.