Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
4 komentara

E to je pravi kamen za skok: Natjecali se u bacanju 'žabica'

Nakon što su svi članovi skupili kamenje za koje smatraju da će im veličinom i oblikom najlakše donijeti pobjedu, krenuli su s bacanjem žabica u Dravu

Marko Jurinec/PIXSELL
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

U Varaždinu, na rijeci Dravi, održano je 10. europsko natjecanje u 'žabicama'. U petak su se u bacanju plosnatih kamenčića natjecali najmlađi, učenici varaždinske 6. osnovne škole. 

Tijekom subotnjeg jutra svoj talent i umijeće pokazali su odrasli. Natjecali su se ekipno i pojedinačno. Nakon što su svi članovi skupili kamenje za koje smatraju da će im veličinom i oblikom najlakše donijeti pobjedu, krenuli su s bacanjem u Dravu. Svatko ima pravo na tri bacanja, a zbraja se broj 'žabljih skokova'. 

Prvo mjesto odnijela je tročlana ekipa Kremenko, drugo mjesto Klub podvodnih aktivnosti Drava, a treća je bila ekipa Žabice. Najbolji u pojedinačnom bacanju 'žabica' bio je Ivor Fischer (32), član ekipe KPA Drava. 

- Nažalost, vremenski uvjeti nisu bili baš idealni. Vjetar je puhao u smjeru obale i radio valove što je stopiralo kamenčiće. U tri bacanja skupio sam 17 bodova. Inače je moj osobni rekord 17 'skokova' u jednom bacanju, ali ovaj put je to nažalost bilo neizvedivo  - kaže Fischer koji kamenčiće u Dravu baca od djetinjstva. 

Natjecanje u žabicama je već tradicionalan ekološko-turistički događaj koji organizira Udruga za zaštitu i unapređenje okoliša 'Franjo Koščec'. 

- Kako se godinama iz Drave vadio šljunak, ovo natjecanje osmišljeno je pod parolom ''Vratimo šljunak Dravi!''. Tradicija se njeguje već 10. godinu u nizu, a redovito se odazivaju ljubitelji prirode i ljudi željne dobre, a ne svakidašnje zabave -  rekla je Vesna Petanjek iz Udruge Franjo Koščec. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message