Obavijesti

News

Komentari 23

Educirala 13.000 nastavnika za provođenje nastave na daljinu

Educirala 13.000 nastavnika za provođenje nastave na daljinu
4

Učiteljica Sandra Vuk osmislila je projekt Webučionica, koji su prepoznale mnoge europske zemlje, ali i SAD

VIDEO

Nastava na daljinu i novi način rada zatekao je mnoge nespremne, ali ne i učiteljicu Sandru Vuk. Do sada je educirala oko 13.000 nastavnika za provođenje nastave na daljinu, a webinare je održavala čak i u vrijeme potresa u Zagrebu, i to sve volonterski, u svoje slobodno vrijeme.

Prvi susret s nastavom na daljinu bio joj je 2018. i 2019. godine kad se jedan od njenih učenika preselio u Švedsku.

- Mama me zvala da mu pomognem jer se nije najbolje snašao u njihovu sustavu. Ja sam na Skypeu imala uključenu kameru i držala nastavu. Uspjeli smo tako nastaviti školovanje i onda sam smatrala da imam to predznanje kako organizirati nastavu na daljinu - prisjeća se Vuk.

Osim toga, sudjelovala je na mnogim webinarima, odnosno online seminarima, stječući razna znanja i neprestano se usavršavajući. Kasnije ih je i sama počela provoditi.

- Stalno sam se trudila uvoditi novitete. Ono što vidim vani ili neko iskustvo s vanjskih webinara nastavila sam primjenjivati u Hrvatskoj, ali bila je velika zapreka što su mene svi doživljavali samo kao učiteljicu razredne nastave, a sad se s Webučionicom sve to okrenulo - ispričala je Sandra Vuk, koja je u vrijeme prvog lockdowna u samo dva dana nakon obavijesti o prelasku na online nastavu održala po šest webinara. Njezin inovativni pristup i korisnost Webučionice prepoznali su mnogi. Prate je i u Latviji i Litvi, Njemačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, pa čak postoji interes i u SAD-u.

Medicinska sestra: 'Trudim se tješiti i skrbiti najbolje što mogu o ljudima koji umiru'
Medicinska sestra:  'Trudim se tješiti i skrbiti najbolje što mogu o ljudima koji umiru'

- Dobila sam tri-četiri poziva za ozbiljniju suradnju s njima, ali nekako mislim da mi je moja zemlja trenutno dovoljna - govori Vuk.

Priče o ovogodišnjim dobitnicima nagrade Ponos Hrvatske pratite u našim novinama i na webu te u HRT-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska". Izravan prijenos dodjele pogledajte 1. ožujka na Drugom programu HRT-a.

Partneri projekta su HEP, Erste, INA, OTP banka, KONČAR, Hrvatska Lutrija, Fina, Studenac, Prvo plinarsko društvo i Međimurska županija.

Prijatelji projekta su HDS ZAMP - Glas autora, Eko Taxi, Restoran Spoon i Hotel Puntijar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.