Obavijesti

News

Komentari 140

Egzorcizam: 'Lebdjela je usred crkve, a onda umrla u agoniji'

Egzorcizam: 'Lebdjela je usred crkve, a onda umrla u agoniji'
1

Roditelji Jaqueline Sanchez (22) vjerovali su da je opsjednuta demonom pa su je odlučili odvesti na egzorcizam. Nažalost, djevojka je usred obreda preminula...

VIDEO

Mlada Jaqueline Sanchez umrla je od zatajenja srca, javljaju mediji iz Belizea, male srednjoameričke države na obali Karipskog mora. Srce joj je zatajilo usred obreda egzorcizma , a svjedoci kažu kako je djevojka netom prije smrti 'lebdjela i govorila glasom muškarca'.

Kako bi ostala na mjestu i kako bi obred mogao biti dovršen, djevojku je držalo nekoliko snažnih muškaraca . Njeni su je roditelji odlučili podvrgnuti egzorcizmu jer su vjerovali kako su je opsjeli demoni koji su u nju ušli kroz 'Ouija' ploču.

Policija: Bolovala je od konvulzija i paničnog poremećaja

Policija je izjavila kako je djevojka zapravo bolovala od konvulzija i paničnog poremećaja što liječnici prethodno nisu uspjeli dijagnosticirati.

Potvrđeno je da je djevojka umrla 'od prirodnih uzroka' , a posjekotine i masnice pripisuju stanju 'transa' u kojem je djevojka bila tijekom obreda.

Što je 'Ouija'?

Ouija je također poznata i kao 'duhovna ploča' ili 'ploča koja govori'. Na njoj su ispisana sva slova abecede, brojevi, te riječi 'da', 'ne', 'zbogom' i 'dobar dan'. Uz nju dolazi i mali komad plastike ili drva koji služi kao indikator pomoću kojeg duhovi komuniciraju svoje poruke tijekom seansi. Ploču je 1890. godine na tržište izbacio Elijah Bond i to kao neku vrstu igračke, a tek su je kasnije određene skupine počele koristiti kao okultno sredstvo.

Neke kršćanske zajednice upozoravaju da korištenje Ouije može dovesti do 'opsjednutosti demonima'. Korištenjem ploče inspirirane su brojne horor priče, ali i filmovi.

VIDEO

Egzorcizam

Egzorcizam je prema definiciji 'religijski postupak istjerivanja zloduha iz opsjednute osobe'. Zanimljivo, tek je papa Franjo sredinom 2014. godine službeno priznao 'Međunarodnu zajednicu egzorcista', grupu od 250 svećenika koji u 30 zemalja svijeta istjeruju demone. Mnoge je ta odluka šokirala, no vjerovanje u mogućnost opsjednutosti rasprostranjeno je čak i u zapadnim društvima koja pokazuju tendenciju smanjenja religioznosti.

Tako je prošle godine čak polovica Amerikanaca vjerovala kako demoni mogu opsjednuti čovjeka, 20% ih nije bilo sigurno, a samo 11% ih je tvrdilo da za to ne postoji nikakva šansa, piše The Guardian.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C