Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Einstein je svirao violinu, nije znao plivati, a odrekao se kćeri

Kad bi bio živ, genijalac Albert Einstein danas bi slavio 137. rođendan. Njegove su teorije i otkrića vječno zadužile čovječanstvo, no rijetki znaju kakav je život vodio...

Foto: 24sata Video
16 komentara

Vjerojatno najpoznatiji znanstvenih svih vremena, Albert Einstein rodio se prije 137 godina u kraljevstvu Wurttemberg, koje je bilo dio Njemačkog carstva. Njegovim raspadom ostao je bez zemlje, pa postao Švicarac, nakon toga Austrijanac, ponovno Nijemac, a posljednjih petnaest godina života proživio je kao Amerikanac.

POGLEDAJTE VIDEO: Zanimljivosti iz života jednog od najvećih genija ikad

Einstein je bio umjetnička duša, a tvrdio je kako bi vjerojatno bio glazbenik, da nije fizičar. Glazbu je volio jer je poticala njegovu maštu. Nije se pouzdao previše ni u obrazovanje, ni školstvo. Poznate su njegove tvrdnje kako je mašta puno važnija od obrazovanja, jer je ono ograničeno, dok mašta pokreće svijet.

Oni koji obožavaju njegov lik i djelo često se bave analizama, ne samo djela, već i riječi i načina života. Tako su saznali, između ostalog, kako je jako rijetko nosio čarape, ali i da je za kućnog ljubimca imao depresivnu papigu, kojoj je pričao viceve, ne bi li ju oraspoložio.

Jedna od rijetkih tamnih mrlja u njegovu životu je odricanje vanbračne kćeri koju je dobio s Milevom Marić. Nazvali su je Lieserl, no nitko ne zna što se s njom dogodilo. Većina pretpostavlja kako ju je par dao na posvajanje.

Albert Einstein postao je ikona znanosti, posebice fizike, a grimasu simpatičnog raščupanog djedice koji se belji, mnogi i dan danas kopiraju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message