News

Komentari 0

Eksplozija plina u Gračanima: 'Čulo se kao da je pala bomba'

Eksplozija plina u Gračanima: 'Čulo se kao da je pala bomba'

Zatresao se cijeli kvart: Vlasnik kuće je ušao u podrum, a potom je eksplodiralo i krenula vatra. Poklopili su ga teški betonski blokovi i nitko mu nije mogao pomoći

Bio sam u kući, a onda sam čuo eksploziju. Izašao sam u dvorište i vidio da se podrum urušio, kazao je vidno potreseni sin poginulog muškarca (63). 

U zagrebačkim Gračanima je u utorak oko 7.15 sati došlo do eksplozije. Prema izvješću policije, poginuli je u podrumu kuće spojio plamenik s neispravnom plinskom bocom. Kako je u podrumu imao i mošt, a iz boce je curio plin, stvorila se eksplozivna smjesa koja je izazvala eksploziju. 

- Čuo sam eksploziju i cijela mi se kuća zatresla. Zvučalo je kao da je pala bomba - kazao je susjed koji živi u blizini. Na adresi Isce 64 urušio se podrum nedugo nakon što je u njega ušao vlasnik kuće.

U trenutku eksplozije u kući koja se nalazi nekoliko metara dalje bili su žena i sin poginulog.

- Prije nekoliko dana sam ga vidio na ulici i mahnuo mi je. A sada je ovako stradao. U tom podrumu koji je bio ukopan u zemlju, držao je alat i još neke stvari kojima je uređivao okućnicu. Bio je jako dobar čovjek, a sada su nakon ovakve tragedije ostala tri sina i žena - rekao je susjed.

Na intervenciju su izašli djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, Vatrogasne postaje Centar sa 16 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila te Dobrovoljno vatrogasno društvo Gračani. 

Požar koji je izbio nakon eksplozije odmah su ugasili. Kako se podrum urušio, vatrogasci su posebnom opremom raščišćavali urušene dijelove kako bi mogli doći do tijela stradaloga. 

Najčitaniji članci