Obavijesti

News

Komentari 8

Elektro-čovjek: Bez problema provodi struju svojim tijelom

Elektro-čovjek:  Bez problema provodi struju svojim tijelom
4

Samo mala količina električne energije može biti smrtonosna za čovjeka, no Raj Mohan Nair može vlastitim tijekom provesti nekoliko ampera i proći bez ozljeda

VIDEO

Desetina ampera dovoljna je da ubije prosječnog čovjeka, no Indijac Raj Mohan Nair je sve samo ne prosječan čovjek. Ovaj ljudski vodič u stanju je izdržati nekoliko ampera struje koja mu prolazi kroz tijelo bez ikakvih ozljeda. 

S jednom žicom u ustima i drugom bilo gdje na tijelu, Mohan omogućuje struji da prođe kroz njega u bilo koji uređaj koji želi uključiti

Mohan Struja ili Elektro-čovjek, kako ga nazivaju, fenomen je za koji se zanima cijeli svijet. Samo mala količina električne energije može biti  fatalna za čovjeka, no ovaj čovjek može provesti nekoliko ampera i proći netaknut. Spojen na električni izvor napajanja, Raj čini nevjerojatne stvari. 

Primajući dvije žice ili puštajući velike količine električne energije kroz tijelo može uključiti žarulju ili električni mikser. S jednom žicom u ustima i drugom bilo gdje na tijelu, Mohan omogućuje struji da prođe kroz njega u bilo koji uređaj koji želi uključiti. 

Kako je otkrio 'dar'? Pokušao se ubiti i ostao - živ

Način na koji je otkrio svoje mogućnosti nevjerojatan je kao i njegov ''dar''. Majka mu je umrla kada je imao sedam godina. Od tuge je pokušao samoubojstvo tako što se popeo na transformator i zgrabio jednu od žica. I sam u čudu, shvatio je da je još uvijek živ. 

I Srbin Slaviša Pajkić ima sličnu sposobnost

Indijac nije jedini čovjek s takvim sposobnostima. Svijet je već pisao o Srbinu Slaviši Pajkiću koji također može izdržati visoki napon. Njegov slučaj je nešto drugačiji jer, prema nekim izvješćima, Pajkić ne izlučuje znoj i nema žlijezde slinovnice. Stručnjaci tvrde kako struja vjerojatno niti ne prolazi njegovim tijelom, već samo preko kože koja djeluje kao prirodni izolator, piše Oddity Central.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.